20 jaar Boschlogieviering najaar 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-05-2010 | Gewijzigd op: 08-01-2012
Boschlogie bestaat dit jaar 20 jaar. 'Twintig jaar Boschlogie is wel iets, zeker gezien alle successen,'
sprak Free. 'Daar zoeken we nog naar een passende viering voor.'
drs. Coen Free, directeur van het Koning Willem 1-College, dat gastheer is van deze op  Den Bosch gerichte 'opleiding', is met Nort Lammers en wijlen Peter Jan van der Heijden oprichter van deze cursus, die intussen ook al op ambtenaren, jeugd en nieuwe Nederlanders is toegespitst. Dat laatste onderdeel - voor inburgeraars - is nu ook als onderdeel van 'Toeristisch Den Bosch' op film vastgelegd.
Door het grote animo gaan er ook cursussen door de week en twee maal op zaterdag plaatsvinden.

Hulde aan het team van koks, gastvrouwen, horecamanagers en horeca-ondernemers van het Koning Willem 1-College na afloop van het diner aldaar voor alle Boschlogie medewerkers.
Het restaurant staat olv Kevin en Rita en de keuken olv Mathijs en Sander.


foto © paul kriele, 20 mei 2010.

Free bedenkt samen met projectleider Jos van Bruggen, vanwege dat vierde lustrum, een viering. Plan A is een opvoering door studenten van het KW1-C 'drama' van  Bosch' Marike in TheateradParade, of plan B dat Free nog niet bekend wil maken.
'Bosch Marike' was een revue die in de jaren eind 40 in het oude Casino werd opgevoerd door bewoners van de volksbuurten Beurdsestraat en Weversplaats rond Maria, maar dan in een geromantiseerde setting.

Donderdagavond 20 mei 2010  werden de inleiders, secretaressen en medeorganisatoren van de Boschlogiecursussen met een diner in het restaurant van het Koning Willem 1-College onthaald. Daar zaten 60 inleiders [docenten] aan aan een exquise maaltijd met een romige aspergesoep en kleine visgerechten als hoofdgerecht. Dit culinaire huzarenstukje was bereid, c.q. en werd opgediend door een team van horecamanagers, horeca-ondernemers, koks en gastvrouwen in opleiding.

steeds maar groeiende Boschlogie
Jos van Bruggen sprak in zijn welkom over een  'hoe groot Boschlogie intussen is geworden'.  'Het groeit en groeit',  zei projectleider Van Bruggen die onder meer duidde op de nieuwe cursus voor leden van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, die geen gids noch bomer zijn. En een potentieel aanbod van schooljeugd van 250 leerlingen per seizoen, maar we kunnen er maar 150 plaatsen, zei Van Bruggen.

Boschlogie verwelkomde deze avond ook nieuwe inleiders, onder wie Dick Loch [uithangborden en gevelstenen]. Ton de Jong [ziekenzorg], Jonh van Miltenburg [pers/media] en Sjef van Schijndel [vestingwerken].

De aanwezigen herdachten oud-lid Hein Bergé die -samen met de aanwezige Jan van der Eerden- veel voor de cursus en nog meer voor de stad heeft betekend.

Terug naar boven