Boschlogie start met masterclass

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2010 | Gewijzigd op: 14-09-2010
De bijna 20 jaar bestaande methode Boschlogie, waarmee al 2000 [nieuwe] Bosschenaren zich -op cultuurhistorisch niveau - in de stad hebben verdiept, gaat een schakeltje hoger. 
Er komt een Masterclass Boschlogie [HBO-niveau], waar de nadruk ligt op het doen van structureel onderzoek om relevante nieuwe kennis te verwerven. Dit mondt uit in een scriptie.

Een acceptatiecommissie toetst de nieuwe kennis op waarde en onderbouwing. Hierna volgt publicatie in een tijdschrift van naam, bijvoorbeeld de Bossche Bladen of Saillant (Stichting Menno van Coehoorn). 

De Masterclass Boschlogie is ontstaan vanuit de behoefte van ervaren 'afgestudeerde' Boschlogen die, de verworven kennis en inzichten willen verdiepen door eigen onderzoek. De class begint met de proefcursus die als werktitel heeft: “De invloed van het Garnizoen op de Bossche samenleving van 1700 tot 1874”. Drie studenten zetten zich hieraan.

Algemeen directeur van het KW I-College Coen Free, initatiefnemer van Boschlogie, verricht op maandag 20 september 2010 in de School voor de Toekomst de aftrap.