Jeugd van Bossche scholen start weer met Jeugboschlogie

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2012 | Gewijzigd op: 20-03-2012
Onder leiding van gidsen van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en stadsgidsen zijn intussen de cursussen [avonturen] van Jeugdboschlogie [de jongeren afdeling van Boschlogie] gestart.
Vandaag is het onderwerp 'de  verdediging van de stad' met bezoeken aan Bastionder en de Berewout-, en Mortelkazerne en een rondvaart over de Binnendieze.
De  vorige week -dinsdag 13 maart - volgde twee groepen 8 van de Rosmalense Jeroen Boschschool 'het avontuur  Bestuur', met daarin een bezoek aan het stadhuis en de St. Jan.
Op het programma staan verder nog Jeroen Bosch en zijn stad en de afdeling archeologie in de BAM, waar de jongens en meisjes hun speurzin en onderzoekstalent kunnen botvieren.

De Rosmalense Jeroen Boschschool volgt dit jaar Jeugdboschlogie [Jeubo]
Links: Aankomst te voet of per rondvaartboot van de twee groepen 8 bij Bastion Oranje.
-Boven: Gids Jos Paulusse licht de vragen toe bij dit  'Avontuur stadsverdediging'
.

foto's © paul kriele, 20 maart 2012.

De twee groepen 8 van dinsdag 20 maart 2012 gingen op avontuur met Marijke van de Ven, Antoine de Visser, Jack Glaudemans, Lieke Kol en Anneke van Leeuwen van 'De Kring'. Enkele huismoeders onder wie Irmgard Wartenberg-Findhammer, Daisy Schuurmans en Anja Kivits en onderwijzer Bram van Berkel volgen in de achterhoede de cursus.