Afscheid van 7 inleiders van Boschlogie op jaarlijks diner

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-05-2012 | Gewijzigd op: 16-05-2012
Op het jaarlijks diner voor inleiders [docenten] en medewerkers van Boschlogie werd door voorzitter Coen Free in de mensa van het Koning Willem I-College op dinsdagavond 15 mei 2012 van 7 inleiders afscheid genomen.
'De organisatie van Boschlogie is ontzettend belangrijk,' zo begon Free zijn toespraak. 'Maar degenen die Boschlogie maken zijn de inleiders.'


In de mensa van het Koning Willem I-College bijeen voor een afscheid na zoveel jaar als 'docent' gewerkt te hebben voor Boschlogie.
vl.r. Jan van Ee, Jacky Stupers-Huinder, Stefan Pas, Marlies Maas, Gerlaine Pitters-Jansen, Harry van den Berselaar en Lambert van de Wiel
.


foto © paul kriele, 15 mei 2012.

'Kijkend naar de inleiders zie ik een kwaliteit,' sprak Free, die vervolgens bij elk van hen even kort  een karakteristiekje neer zette.
-Lambert van de Wiel 'deed' architectuur met een open oog  voor de verworvenheid van de architectuur en voor de kwaliteit van de architectuur. 
- Harry van den Berselaar die ook een marketing achtergrond op het KW I-College heeft, ging zich interesseren  voor het dialect. Niet zo zeer wetenschappelijk opgezet, maar heel benaderbaar voor de Bosschenaar.
Later heeft Helène, die door de lessen van Harry op stoom raakte, dat overgenomen.
Harry is vervolgens naar de Spaanse invloeden op de stad gaan uitwijken in Boschlogie 2 en 3.
-Marlies Maas is verantwoordelijk voor de stadswandelingen in Boschlogie I, een traditie die indertijd door Cok de Bekker werd neergezet. Marlies, je hebt de ogen geopend van Boschlogen in spee,' sprak Free.

Algemeen-directeur van het Koning Willem I-College, de gastheer van de Boschclogie cursussen, Coen Free had voor ieder een woordje en reikte aan allen een boeket bloemen uit.
Rechts Lambert van de Wiel
.
 
foto's © paul kriele,15 mei 2012.

-Vervolgens noemde Free Stefan Pas, als iemand die veel kennis heeft en een veelzijdig verteller en leraar is. Als ik jouw staalkaart zie word ik er stil van: de  Middel eeuwen, Keerpunt 1629, Rond de St.Jacob, de synagoge, dat ook een niet onbelangrijk aspect is van Den Bosch, dat een grote Joodse gemeenschap kende. Het is fantastisch dat mensen zoals jij ons bewust houdt van wat er in de stad gebeurt.' 
-Jacky Stupers die inleider is over het Museum Slager dat een fijn onderdeel is van de stad. Een museum waar we niet omheen kunnen. Een museum dat na het overlijden van het echtpaar Bergé -Slager plannen heeft er nieuw leven in te blazen zodat het museum benaderbaar blijft. Jij hebt er voor gezorgd dat het museum niet vergeten wordt.'
-Jan van Ee  zit niet voor niets aan het eind. Jan is een heel specifieke man, die al op de kazerne was voordat het het KW 1 -College werd. Sterker nog, het was Jan die ons geholpen heeft de kazerne te bestemmen tot wat het nu is geworden.'
Free wijst op relikten uit die tijd [zoals de smidse, het uithangbord, de letters op de gebouwen en de giet ijzeren lantaarn] allen  zaken die onlosmakelijk aan jou worden verbonden. Ruim 22 jaar heb je met vol élan de Boschlogie I- cursisten wegwijs gemaakt in het Bossche garnizoen. Jouw sheets waren indrukwekkend en spraakmakend.'
Het is mij een genoegen jou tot erelid van Boschlogie te benoemen zodat jouw naam aan de cursus verbonden zal blijven.'

Diner van studenten horeca Koning Willem I-College
Voor en na de speech van Coen Free zaten de Boschlogie inleiders en medewerkenden aan aan een gevarieerd diner van gebakken zalmburger en spinaziesalade. Een tussengerecht van tempura van voorjaarsgroenten met sojasaus en als hoofdgerecht gebraden lamskoteletjes met ratatouille en gegratineerde aardappels. Het toetje was een wentelteefje met vanillesaus en appel.
-Links: De crew van het Koning Willem I-College [Horecaopleiding], die deze avond tot een genoeglijk samen maakte.en daaronder de bereiding en positionering van de lamsracks en pommes dauphines.

-Boven: Herbet Bosch, de docent onder wiens leiding de culinaire gerechten op tafel verschenen.

foto's © paul kriele, 15 mei 2012.Terug naar boven