Karrenstraat 1, 3 en 5 [De Zwarte Peter] weer opgeknapt

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-08-2014 | Gewijzigd op: 13-08-2014
De grote opnknapbeurt van de etages boven de Caroussel op Karrenstraat 1-3 en 5 is achter de rug. Het pand oogt voorlopig weer aardig. De steigers zijn weg, de nieuwe kozijnen zitten er in en de buitenmuren zijn gestucadoord en van een gebroken wit sausje voorzien. Inwendig is de zaak [vloerconstructie] ook weer in orde, want daar mankeerde het e.e.a. aan. 
Aannemersbedrijf Drijvers is op 24 oktober 2013 begonnen met een aanpak van dit gammele pand. Intussen waren de vloeren al met stalenT-balken gestut. Drijvers heeft het karwei in 9 maanden tijd geklaard.Van Karrenstraat 1,3 en 5 zijn de etages weer helemaal opgeknapt en geschikt voor de verhuur. Het pand met de historische naam 'De Zwarte Peter' dat eertijds een dubieuze alure had, raakte mede door een onderlinge ruzie binnen de familie Groenewoud, in opspraak.

foto © paul kriele, 13 augustus 2014.

Eigenaar Bob Groenewoud liet na, ondanks een onveilige situatie en een dwangsom van de gemeente, de etages te herstellen. Bob lag zgn. in conflict met neef Geoffrey, die eigenaar is van de Caroussel. Er volgde zelfs een faillissementsaanvraag. Maar dat werd onderling - op de zittingsdag - afgewimpeld.
-Links: Karrenstraat 1,3 en 5 zoals het er jaren bij stond..
-Links onder: Het stutten van de etagevloeren.
-Rechts onder: In de steigers met carnaval 2014
.


foto's © paul kriele, 4 en 26 november 2011
en19 februari 2014 [onder] .


De Zwarte Peter, een huis van plezier Uit bericht van 1 september 2012.
Bij ouderen herinnert de naam 'De Zwarte Peter' aan een huis van plezier. Die naam uit de volksmond klopt ook  met de historische naam van het pand De Zwarte Peter geheten.
Dat huis van plezier was het dus al voordat Joop van Zantvoort het veranderde in een huis met dans-, muziekplezier. Later werd de horecazaak overgenomen door Jan van Son, die er de Carroussel begon. Van Son heeft meerdere zaken in en rond de Karrenstraat.
 
Jan van Son vluchtte er uit toen de vloeren [overdreven gezegd op instorten stonden], Misschien vanwege de vroegere zwaargewichten. De begane grond van het perceel is van Geoffrey Groenewoud.
Maar de gemeente heeft nu een vergunning verleend aan de eigenaar van de bovenetages Bob Groenewoud om die tot appartementen te verbouwen. Kadastraal gaat het om Karrenstraat 1,3 en 5 en- om de hoek - in het Tweede Korenstraatje 7, 11 en 15.


Terug naar boven