Karrenstraat. Poetri Solo stopt/kloostermuur bloot

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2010 | Gewijzigd op: 29-06-2010
bericht 13 april 2010
In het verlaten restaurant Poetri Solo op Karrenstraat 6 zijn bij het uitpellen van de begane grond aan weerszijden  kloostermuren uit de tijd van de Minderboeders vrijgekomen. De muren bevatten nog houten tussenbalken en enkele licht- en Marianissen.

Bericht juli 2010
Intussen juli 2010 is de nieuwe bestemming bekend geworden: in het pandje komt eenSurinaams restaurant 'Tante Wonnie'. En Poetri Solo verhuist naar de Lange Putstraat.
vervolg bericht 13 april 2010
Vanaf begin 13e eeuw, toen de de orde op het erf van de hertog van Brabant, die een woonhuis bezat aan de Pensmarkt, een klooster mochten bouwen, is er spake van de vestiging van deze Mindere broeders of armen broeders in de stad. Het klooster stond  op -wat nu heet- het Minderbroedersplein en strekte zich uit tot aan Guardiaanhof. 


Eerder werden al o.a.  in Cosmopoliet [nu Robeerst] resten van het klooster aangetroffen. En in de jaren 90 is het koor van de kloostkerk  en zijn enkele graven vrijgekomen bij opgravingen op het  Minderbroedersplein.   
  Hierboven: de linker en de rechter zijmuur van het voormalig restaurant op Karrenstraat 6.
Links: een detail van een kaarsnenis. 
foto's © paul kriele, 13 april 2010.

bericht 5 april 2010
Poetri Solo, het Indonesisch afhaalrestaurant op Karrenstaat 6, gelegen net op de hoek met de Dode Nieuwstraat, stopt.  Privéomstandigheden noopt de eigenaar - na 25 jaar - met zijn zaak te stoppen. Bedrijfsleider Roy Heuvel heeft de afgelopen vier jaar Poetri Solo geleid.

Op de grens met de Dode Nieuwstraat, op Karrenstraat 6,  was 25 jaar Poetri Solo gevestigd.
foto © paul kriele, 5 april 2010.Terug naar boven