Zware klus bij verbouwing Karrenstaat 14

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-08-2011 | Gewijzigd op: 07-08-2011
De Armeense ondernemer Leo Grigoriants, die met enkele vrienden het pandje Karrenstraat 14 aan het verbouwen was, heeft - donderdag 4 augustus 2011 - een bouwkundige van de gemeente op bezoek gehad. 
In dat onderhoud werd hem geweven op de historische staat van het pandje, dat dateert van 1635 ['De Gouden Zwaen']. Er werden ook wat technische zaken doorgesproken en vragen van de ondernemer Leo Grigorantes beantwoord. Diens zoon Gatchik ontkent dat er  problemen waren met de oude waardevolle, bouwkundige elementen van het pand.

oude bouwhistorie
De familie Grigorantes blijkt zich niet echt druk te maken over de bouw-historische staat van het pand, zo Grigoriants junior zegt dan ook dat ze er nu niet mee bezig zijn. Op de vraag of er specifiek 'ouds' in het zicht komt zegt hij dat de oude staat van het pandje, zoals bijvoorbeeld muurnissen of bewerkte steun -of kinderbalken achter wandpanelen en  plafondplaten verdwijnen. Dat er vrijdag geen bouwactiviteiten viel waar te nemen heeft daar niets mee te maken, aldus Gatchik Grigoriants

Zaterdag 6 augustus 2011 waren we,' zoals u zelf zag,  'weer druk bezig met een van de moeilijkste klussen, een draagbalk in de achtergevel plaatsen.' Hoe lang het werk gaat duren en wanneer  dus de opening zal plaatsvinden kon Grigoriants  junior nog niet vertellen. 

Voor Leo Grigoriants, die momenteel in de keuken van 'Sam Sam' in de Lepelstraat/Vismarkt werkt, is dit zijn eerste eigen zaak.

De verbouwing van Karrenstraat 14 vergt meer tijd omdat door de oude staat er veel moet gebeuren, aldus Gatchik Grigoriants, de zoon van de nieuwe uitbater van het toekomstige steakhouse.

foto © paul kriele, 4 augustus 2011.


Zie ook het artikel van 4 augustus 2011: Niet Turks maar Armeens steakhouse op Karrenstraaat 14