Openingen: Bossche (H)Eerlijkheid, SOS en Motor vdHeyden

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-09-2014 | Gewijzigd op: 02-10-2014
Het is een drukke dag, deze zaterdag 20 september 2014 in de stad. Den Bosch trekt, je ziet het aan de vele toeristen die door de straten lopen.
Zaterdag 20 september 2014 kwam super kampioen Tom Sykes de opening opluisteren en zondag is er een meet en greet met Stefan Bradl. Promotie en interieur van de nieuwe zaak van Van de Heyden aan de Rietveldenweg.

Vandaag was er ook een aantal openigen: Motorhuis Van der Heijden is aan zijn derde locatie in het 110-jarig bestaan bezig. Wethouder Jan Hoskam, die zijn plichplegingen met de fiets verrichtte, opende de locatie op de  Rietveldenweg, waar nu de vijfde generatie olv de 54-jarige Marcel en Roy van der Heijden het bewind voeren. Na twee achtereenvolgende locaties in de Vughterstraat 192 [en ook de motorkledingzaak in 'De Zwarte Ruiter'] en  vervolgens de Oude  Vlijmenseweg is het Industrieterrein in West, de vierde op rij. Van der Heijden is voortgekomen uitt een hobby van twee motorcrossers, die hun werkplaats  hadden achter de zaak, die uitkwam op de Kuipertjeswal.
De nieuwe zaak op Rietveldenweg is een conceptstore met een rijk  assortiment aan onder meer Italiaanse motoren.
Zaterdag 20 september 2014 kwam super kampioen Tom Sykes de opening opluisteren en zondag is er een meet en greet met Stefan Bradl.

Vier generaties van der Heyden
Met Marcel en straks diens 18 jarige dochter is de vierde, resp. de vijfde generatie aan het bewind.
Oprichter was Marinus die in 1904 een fietsenzaak begon. Diens zoon Gerrit stapte over naar motoren.
De zonen van Gerrit, Tony en Louis hebben aan de sterke groei en landelijke bekendheid vande zaak bijgedragen.

Vughterstraat 116-128
Het rechterpand nr.128  was voorheen Motorhuis Van der Heijden.
In de tijd van Rietveld [nrs. 122/124] en de verlichtingszaak van Verlouw- van de Zanden [nrs.126/128] raakte de bovenetage in brand. De drie panden werden daarop door Aannemersbedrijf Drijvers opnieuw opgetrokken en gerestaureerd naar ontwerp van Molenaar&Bol&VanDillen architecten.
Vughterstraat 116 t/m128
Restauratie en renovatie van vier panden  naar ontwerp van Molenaar& Bol & VanDillen architecten.


SOS Rommelmarkt
Ook ging om 14.00 uur in de Duliwijk / Ridderspoorstraat de SOS rommelmarkt open die daar samen gaat met PUB [Pastoraal Uitzendbureau] en de Zelfkrant. Wethouder Geert Snijders verrichtte hier de opening. Oud-wethouders Jetty Eugster, voorzitter SOS en Bart Eigeman, voorzitter PUB, waren ook aanwezig.Opening door wethouder Geert Snijders
van de SOS-rommelmarkt in de Ridderspoorstraat.


foto © antoon van rosmalen, 20 september 2014.

Oude foto van het inmiddels opgeknapte gebouw.

Opening Bossche (H)eerlijkheid op Kolperstraat 23
Wethouder Jan Hoskam opende met het aansnijden van de taart ' Bossche (H) Eerlijkheid'  de nieuwe zaak in brood en gebak en andere- op biologische basis gemaakte-  producten en delicatessen. De gastheren, Eric van Veggel en Ronald Stoot, hadden  zelf een groot aandeel in de verbouwing en inrichting van het pandje op Kolperstraat 23.

Een fris getint interieur met wat zachte tinten en heerlijke geuren van vers brood, gebak en koffie- en theearoma's.
foto's   paul kriele, 19 september 2014.
In de geheel opgeknapte kelder is plaats voor een workshop of een aanschuiven aan tafel met Heerlijkheden....

Wethouder Hoskam die op de drukke zaterdag zinspeelde met de opmerking dat ' ..het leven van een wethouder ligt tussen uitersten: van een motorzaak via een rommelmarkt en dan naar een ' Heerlijkheid' . In plaats van olie en vet zit ik nu tussen het brood en gebak.
Ik zie de straat zich ontwikkelen naar een voedingsmiddelenstraat. Dit initiaitef van Eric van Veggel en Ronald Stoot betekent een aanwinst voor de straat en voor de stad  omdat jullie de Bossche Heerlijkheid hebben omgezet in de naam van een taart. Anders gezegd betekent het gewoon:  jullie zijn om op te eten.'

Na de officiële ceremonie serveerden zij de taart, die een gelaagde combinatie is van cake en Moskovisch gebak. Daarop lag nog een flinterdun dekentje van cacao. De opening werd afgerond met een toost van een licht alcoholisch rankje van vlierbessensap en een tikkeltje munt.Kolperstraat 23

-Boven: De winkelpui van Bossche ( H) eerlijkheid
-Links: Eerst het werk en dan pas de toost op het succes van Bossche (H)Eerlijkheid. 
vlnr:. wethouder Jan Hoskam en Eric van Veggel en Ronald Stoot
.

foto' s paul kriele, 16 en 20 september 2014. 


Terug naar boven