Floortje Dessing's modewinkel Kuyichi op Kolperstraat 23 stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-01-2018 | Gewijzigd op: 09-01-2018
De ecologische modewinkel  Kuyichi & Friends van Floortje Dessing op Kolperstraat 23 stopt zondag 28  januari 2018.  De winkel, met bedrijflseider Eric Kuysten, ging in oktober 2016 open. Daarvoor zat er een delicatessenzaak in.
 
Officieel wordt gemeld dat het veel energie en tijd  vergt om het merk Kuyichi in de markt te zetten. Bovendien ben je als winkelier veel tijd kwijt en kost het veel geld vooraleer er van een omzet sprake is. Met ander woorden de zaak was nietwinstgevend.
Waarschijnlijk komt er een damesmodezaak in.

Bericht van 4 oktober 2016: Floortje Dessing
 opent ecologische kledingwinkel op Kolperstraat 23.
Eind november 2016 gaat de auteur Floortje Dessing, bekend van het tv-reisprogramma op Kolperstraat 23 ' Kuyichi & Friends', een winkel in ecologische kleding openen. Daar zijn al zaken van in Amsterdam en in Utrechtonder de naam Nukuhiva. Kuyichi is een duurzaam Nederlands jeansmerk.dat is samgestel van biologisch katoen, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bedrijfsleider in Den Bosch wordt Erik Kuijsten.

De nieuwste vestiging van 
Floortje Dessing Kuyichi en friends.

foto © paul kriele, 2 december 2016
Floortje Dessing  bekend van onder meer reisreportages.
* Heemstede, 3 augustus 1970

Uit Wikipedia:
Op 5 april 2006 werd haar boetiek Nukuhiva geopend, vernoemd naar het Polynesische eiland Nuku Hiva. In de winkel aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam worden uitsluitend Fair Trade-kledingmerken verkocht.[11] Een tweede boetiek opende in Utrecht.
In januari 2016 kochten Dessing en haar compagnons het duurzame spijkerbroekenmerk Kuyichi, het merk valt sindsdien onder Nukuhiva.

>>zie de site van Floortje Dessing voor al haar activiteiten