Kolperstraat: Piazza-ristorante van Albert van den Dungen heropend

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-02-2018 | Gewijzigd op: 21-02-2018

Op Kolperstraat 8 heeft, na een ingrijpende verbouwing, Albert van den Dungen zijn Gusto in een nieuwe formule, als Italiaanse piazza ristorante, heropend.


 Met Pasen blijft Gusto als volledig ristorante op de vrijdagen en zaterdagen tot 21.00 uur 's avonds open.
El Patrone Albert van den
Dungen die hier de ItaIiaanse formaggio aanbeveelt.


foto's ©  paul kriele, 21 februari 2018.Op die plek begon Albert twintig jaar geleden  ‘Pasta di Mamma’. ‘Maar na 40 jaar toonbankverkoop [inclusief  de kaaszaak Seduzione in de Ridderstraat] wilde ik wel eens iets anders,’ vertelt de horecaman, gedreven bij een kopje espresso. ’Dit is de formule die ik samen met Marieke van Hamond van ontwerp-, en uitvoeringsbureau Smaek heb bedacht. ‘

Smaek staat in de stad bekend van diverse geslaagde  verbouwingen, o.a. Padrino’s [Kerkstraat], Hart van Brabant [Parade],  bar bistro Côte [Korte Putstraat ] en Hemels in Vught. Voor Gusto heeft De Regioklusser deze grote klus binnen een maand geklaard.

Marieke van Hamond nam Italiaanse elementen en kleuren op in het interieur en de huisstijl.  Typerend zijn de fresco’s aan de muur en het familiealbum met tussen de mamma’s de vier zonen van Albert:  Mason en Glenn van -wat hij noemt -de  eerste leg en Guus en Dirk van zijn vrouw Monique Hofland.
-Boven: Dit is een gevel van een ristorante,
zoals je ze op Italiaanse piazza's ook tegen komt. 

-Links: Rode tegels, een zwarte mozaïekvloer
en fresco's aan de wand, die de Italiaanse sfeer
van Gusto bepalen. Daar tegenover komen
naast de portretten van Alberts vier zonen,
Mason, Glenn, Guus en Dirk, ook  de mamma's terug.

Het ontwerp van het nieuwe interieur van Gusto komt van SMAEK, het ontw erp-en uitvoeringsbureau van Marieke van Hamond.


foto's © paul kriele, 21 februari 2018.
 Gusto blijft vanaf Pasen, bij  het begin van  het terrassenweer, op de vrijdagen en zaterdagen volledig als restaurant ook  ‘s avonds tot 21.00 uur open. Daardoor is de Kolperstraat, naast Visch, met een typische Italiaans ‘ristorante’ verrijkt.
Bij het nieuwe Gusto stap je een piazza binnen en wordt er al meteen verwelkomd door de patrone die er heel enthousiast de vino’s, anti pasti, [koude of warme] panini, insalate, formaggio en pasta’s aanbeveelt. Een man met smaak en een baas met talent voor gastvrijheid die zijn bediening [
o.a.Lieke en Marloes] en de koks [Joris en Martijn] prikkelt en stimuleert.  

Albert : ‘Op mijn 55ste wilde ik nog een keer in deze branche iets leuks doen dat aansluit bij datgene dat  succesvol was en helemaal bij mijn persoon past, maar dan wel in een uitgebreidere formule terugkerend’.

De levenslustige altijd vrolijke horecaman heeft er een smaakvol maar ook- qua kleur en Italiaanse sferen- gezellige zaak neergezet. Alberts ‘vijfde kind’ gaat zeker een succesvolle toekomst tegemoet.

Zie ook www.gusto-denbosch.nl

 Terug naar boven