Kolperstraat 11-13, v/h Cosmopoliet, oude muurschildering ontdekt

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2021 | Gewijzigd op: 20-01-2021
Kolperstraat 11-13, eigendom van Han Persoons, staat te huur. Maar er is intussen asbest vrijgekomen en dat wordt met  'alle egards' afgevoerd.

Op de eerste etage werd achter oude kranten nog een muurschildering ontdekt. Het kleine stukje decor dat bloemranken voorstelt, dateert uit de 17e eeuw. Voor het pand, dat begin1600 werd gebouwd, en ook voor de stad, is het ook heel bijzonder omdat bloemranken meestal op balken voorkwamen en in de stad nog niet als muurschildering zijn  tegengekomen.
Op wanden in voorheen Cosmopoliet in de Kolprestraat waren jaren achtereen kranten geplakt. Daarachter kwamen bij een asbestverwijdering, 17e eeuwse muurschilderingen te voorschijn. foto © paul kriele, 11 januari 2021. 

Bericht van 2 november 2020 Kolperstraat 11-13 voorheen Cosmopoliet gaat in de verbouwing. 
Voor het pand op Kolperstraat 11-13, eigendom van Han Persoons, is een bouwvergunning aangevraagd,  in combinatie met sloopwerkzaamheden. .Het pand was tot voor kort de horecazaak Cosmopoliet van Marcel van Zwam die zich op zijn zaak Lalalla in de Ridderstraat is gaan concentreren. Maar nog onbekend is welke functie het pand krijgt. Door de mutatie is de horecavergunning komen te vervallen. 
Kolperstraat 11-13. Voorheen Cosmopoliet. De zaak wordt in opdracjht van
de eigenaar Hans Persoons verbouwd. Maar nog onbekend is welke functie het pand krijgt.
Door de mutatie is de horecavergunning komen te vervallen. 

foto's © paul kriele, 30 oktober 2020.