Erkenning voor restauratie Pauw/bakker v Kessel

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-03-2006 Aan het pand van voorheen Bakkerij Van Kessel op Kolperstraat 3-5 is de cultuurhistorische plaquette 2006 toegekend. Dat pand kreeg die nominatie voor de zorgvuldige manier van restaureren waarbij met respect voor de historische details te werk is gegaan.

De toekenning wordt verleend door de Werkgroep Het Kleine Monument van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, die ondermeer na restauraties de pand van Boekhandel Heinen, ‘De Roosekrans’ van Finkers op Hinthamerstraat 40 en de zaak van Van Rosmalen op het Fonteinplein met een plaquette verrijkte.

De voormalige bakkerij en winkel en het rechter pand op nummer werden drie jaar geleden [2003] aangekocht door het echtpaarv Clemens en Neeltje van der Ven. Op voorstel van kunstkenner en zakenman Clemens van der Ven zal het dubbelpand in de Kolperstraat de naam krijgen van ‘De Koninklijke Van Kessels’ als herinnering aan de meer dan een eeuw oude bestemming van nummer 5 dat de historische naam draagt van ‘De Bontmantel’. Nummer 3, ‘De Drie Passementen’ geheten, was lange tijd kantoorpand, reisbureau en stomerij. Beide panden kregen in 2005 de functie van modehuis Pauw.

Modehuis Pauw in de Kolperstraat met links de voormalige bakkerij Van Kessel. Op de foto rechts he trechter deel van Modehuis Pauw. foto's © gerard monté, 14 april 2005.

Op zondag 2 april 2006 zal met een ceremonie die plaquette worden onthuld.