Oplevering gerestaureerde panden 'Bakkerij Van Kessel'

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-01-2005 Binnenkort is de oplevering van de renovatie van de voormalige panden van Bakkerij Van Kessel op Kolperstraat 3 en 5. Nummer 3-het rechter pand- is rijksmonument en het meest monumentale pand. Daarin is een grote sierlijke houten trap geplaatst die leidt naar de bovenetages. Het pand bevat ook nog eens een kelder van 3 meter hoogte waarin het daglicht naar binnenkomt. Dus die ruimte is zeer bruikbaar.
Het linker pand, de bakkerszaak en bakkerij, is een gemeentelijk monument. De oplevering wordt eind januari 2005 verwacht. 'Dan gaat het zaakje de verhuur in, ' aldus makelaar Edwin van Os van Van Dongens makelaardij.

Kolperstraat 3-5, de voormalige zaak en bakkerij van Van Kessel is nog stevig in renovatie. Maar makelaar Van Dongen kondigde al de verhuur van beide panden aan.  foto © gerard monté, 21 oktober 2004.
 

De bakkerszaak van Van Kessel, voorheen Huijbers, heeft 80 jaar bestaan. De zaak ging over van vader F. H.van Kessel op schoonzoon Theo Huijbers.
De historie van beide panden gaat terug tot kort na 1600. Markant voor de familie [Frits] Van der Ven is dat in het rechtse pand 'De Bontmantel' was gevestigd. Het andere pand is volgens de bijna weggevaagde gevelletters een drogisterij geweest.