Modehuis Pauw in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2005 | Gewijzigd op: 27-03-2019
De gerenommeerde modezaak Pauw start eind mei/ mogelijk in juni in Den Bosch. De directie in Amsterdam heeft per 1 mei 2005 de voormalige bakkerszaak en bakkerij Kolperstraat 3 en 5 gehuurd. Deze panden zijn in stijl gerestaureerd onder toezicht van de monumentenliefhebber en modekenner Clemens van der Ven die ook de eigenaar van de panden is.
 
De panden op de nrs. 3 en 5 zijn weer als vanouds tevoorschijn gekomen vanachter de verbouwingsschutting. 
 
foto's © gerard monté, 14 en 31 april 2005.

Modehuis Pauw heeft in 12 plaatsen in Nederland zaken en opent deze zomer twee damesmodezaken in resp. Breda en ’s-Hertogenbosch. Pauw plant in de toekomst ook een mannencollectie te gaan voeren. De zaken zijn gevestigd in Amsterdam [o.a. Leidsestraat, Beethovenstraat en Van Baerlestraat], Den Haag, Maastricht [Havenstraat], Utrecht, Rotterdam Zwolle en Haarlem. 
De komst van Pauw is so wie so een aanwinst voor de stad en qua niveau een schakeltje hoger.
 
Zo zag de oude zaak Bakkerij Van Kessel er uit.
Links tijdens de verbouwing in 2004.
foto's © gerard monté, 23 december 2003[l] en 18 juli 2004[l].
 

Nog meer modenieuws:
In de Verwersstraat kondigt modeman Ronald Hermans [Max, Due en Azzurro] in de etalage van nummer 22 de komst van een klassieke herenmodezaak aan. Daar tegenover opent, zoals ook al gemeld, Piet Thielen in het pand van Borzo najaar 2005 een herenmodezaak.
Groenewoud heeft intussen voor de hoofdingang van de voormalige panden van waterleidingmaatschappij WOB een bouwvergunning aangevraagd. De lelijke en krappe puntdaken wil de projectontwikkelaar geschikt maken om daar een woonverdieping onder te kunnen brengen. Ook voor de Lange Putstraat is een ingrijpende aanpassing aansluitend op de oude gevelsituatie aangevraagd, zodat ook daar appartementen kunnen komen. 

Terug naar boven