Mutaties Visstraat 6 [Charra] + 8 DeBossche Sigaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2010 | Gewijzigd op: 21-06-2010
Op Visstraat 6 is de Turkse zakenman Alaatin Akturan zijn modeboetiek Charra aan het verbouwen. Van het pandje uit de 17e eeuw wordt ook de bovenetage bij de winkel getrokken. Akturan heeft ook cafetatia Il Lara [Karrenstraat] en Wok to Go[Stationsweg 10] en Charra herenkleding [Visstraat 7]
Nummer 8, voorheen de schoenendiscount van Wiliam en daarvoor delicatessenzaak en daarvoor een opticien, krijgt de bestemming van tabakszaak. De zaak gaat 'De Bossche Sigaar' heten en komt van de hoek Visstraat/Vismarkt. In dat kleine pandje, waar de tijdschriften en tabakszaak van Van Disseldorp was gevestigd, komt een ijssalon.
Er waren rond het pandje op Visstraat 8 van John van Deursens makelaardij wat problemen met de oude gevel die onverhoeds was geplaatst en ook de nieuwe zat er al in voordat de vergunning was afgekomen. 
zie artikel IJssalon Frezzo

Twee pandjes in de Visstraat die tegelijkertijd worden verbouwd. Het linkse, een 17 eeuws pandje blijft kledingboetiek Charra en het rechter van John van Deursen wordt  de sigarenzaak van Van Disseldorp.

foto © paul kriele, 10 maart 2010.
Visstraat 8  'De Bossche sigaar',
in de nieuwe situatie
foto © paul kriele, 21 juni 2010.