Komst pizzeria op Visstraat 8

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2012 | Gewijzigd op: 13-03-2019
Bericht dd. 15 april Pizzeria op Visstraat 8
In het pandje Visstraat 8, dat even een sigarenzaak ['De Bossche Sigaar'] was, komt een pizzeria.
Voor de historie van nummer 8 zie hieronder bij  *. pizzeria
 
Pandje Visstraat 8 voorheen 'De Bossche Sigaar'
gaat verbouwd worden tot  pizzeria
.

foto © paul kriele, 15 april 2012.

Bericht dd. 21 juni 2010: Komst 'De Bossche Sigaar' naar Visstraat 8'.
Op Visstraat 6 is de Turkse zakenman Alaatin Akturan zijn modeboetiek Charra aan het verbouwen. Van het pandje uit de 17e eeuw wordt ook de bovenetage bij de winkel getrokken. Akturan heeft ook cafetatia Il Lara [Karrenstraat] en Wok to Go[Stationsweg 10] en Charra herenkleding [Visstraat 7]
*Nummer 8, voorheen de schoenendiscount van Wiliam en daarvoor delicatessenzaak en daarvoor een opticien, krijgt de bestemming van tabakszaak. De zaak gaat 'De Bossche Sigaar' heten en komt van de hoek Visstraat/Vismarkt. In dat kleine pandje, waar de tijdschriften en tabakszaak van Van Disseldorp was gevestigd, komt een ijssalon.
Er waren rond het pandje op Visstraat 8 van John van Deursens makelaardij wat problemen met de oude gevel die onverhoeds was geplaatst en ook de nieuwe zat er al in voordat de vergunning was afgekomen. 
zie artikel IJssalon Frezzo
 
Twee pandjes in de Visstraat die tegelijkertijd worden verbouwd. Het linkse, een 17 eeuws pandje blijft kledingboetiek Charra en het rechter van John van Deursen wordt  de sigarenzaak van Van Disseldorp.

foto © paul kriele, 10 maart 2010.
Visstraat 8  'De Bossche sigaar',
in de nieuwe situatie

foto © paul kriele, 21 juni 2010.