Weer overval op juwelier Has Gold I in Visstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2012 | Gewijzigd op: 20-07-2012
Juwelier 'HAS Gold -I' op Visstraat 42 is voor derde keer overvallen. Na de twee eerdere voorvallen werd er een bewaking ingesteld, maar nog geen paar maanden na de opheffing van dat extra toezicht overviel één persoon vandaag -vrijdag 6 juli 2012 in de namiddag [ 16.50 uur] de juwelierszaak. Daar was op dat moment maar één vrouwelijk personeelslid aanwezig. Meestal staat de moeder van eigenaar Erkan Kosen in de zaak. Dit keerr diens vrouw Nejla.

foto's © paul kriele, 6 juli 2012/18. 50uur. Twee uur na de overval was de politie nog bezig met een sporenonderzoek en straatinterviews.

Toen decirca 25-jarige  man, klein 170 m, met een wit T-shirt aan, een donkere bril op en een muts op zijn kop, eenmaal binnen was werd de deur in het slot gedaan. Daardoor voelde  de berover zich zo in het nauw gedreven dat hij op de gesloten deur begon te schieten. Personeel van de ernaast gelegen banketbakkerszaak Den Otter kwamen verschrikt naar buiten.
Enkele kogels vlogen door de vitrines en daarna ook de deur de straat op. Op het terras van Den Otter waren op dat ogenblik acht tafels bezet [circa 30 mensen]. Die bezoekers vlogen in paniek alle kanten uit.
Niemand werd geraakt. Ook in de winkel leverde de overval niets op. De man is met achterlating van een tas, maar zonder buit verdwenen.
De straat werd door de inderhaast gearriveerde surveillances deels afgezet. De recherche stelde meteen een onderzoek in met speurhonden. Zij vond daarbij  een van de hulzen op het trottoir.