Bourgondisch ’s-Hertogenbosch met slechts 10 echte restaurants

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-09-2014 | Gewijzigd op: 02-09-2014
De elementen gastvrij 's-Hertogenbosch en liefde voor culinaire verrassingen gaan hand in hand op de 28e editie van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch.
Opvallend dit jaar is de deelname van slechts 10 echte Bossche restaurants. Andere jaren zit dat aantal op 14 à 15. *zie overzicht. 

Kookdemonstraties en recepten
Op zaterdagmiddag zal de gepassioneerde kok Edwin Kats (Noble) kookdemonstraties verzorgen. Welke verrassende gerechten hij gaat maken, blijft nog even geheim. Maar door de culinaire gids die Bourgondisch uitgeeft kan iedereen de recepten van de deelnemende restaurateurs thuis namaken.

Verkiezing: Het mooiste paviljoen
De restaurateurs doen er alles aan om hun paviljoens zo aantrekkelijk en opvallend mogelijk in te richten. Om erachter te komen wie daar het beste in slaagt, is er de verkiezing voor het mooiste paviljoen. Deelnemers aan deze wedstrijd maken kans op een compleet verzorgd diner voor twee personen naar keuze in een van de deelnemende paviljoens.

Kinderentertainment
Ook dit jaar staat de laatste middag van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch, zondag 14 september, volledig in het teken van kinderen. Deelnemers aan de smaaklessen van Boogers-voedingseducatie kunnen er een Bourgondisch smaakdiploma behalen.

Erica Terpstra de Bourgondiër van het jaar
Het evenement gaat van start met de installatie van de Bourgondiër van het Jaar 2014, Erica Terpstra. De voormalig Nederlands en Europees zwemkampioen, staatssecretaris en oud-voorzitter van NOC*NSF kreeg met de paplepel ingegoten dat lekker eten zorgt voor een bindend samenzijn. Zij wordt op maandag 8 september in het bestuurscentrum van ’s Hertogenbosch gehuldigd.

Meer info:  www.bourgondisch-s-hertogenbosch.nl.

*Deelnemende ondernemers waarvan 12 echte restaurateurs, die er ook elke dag zijn [vet gedrukt].
1.Social Media
2.Sigaren
3.CLUB-F/BELUGA
4.Bellagio
5.Sense
6.Allerlei Vis & Vlees
7.Moments
8.Lux
9.ff Swanjee
10.STOER! (alleen zondag)
11.Cercle des Gourmets
12.Central/De Leeuwenborgh
13.Breton
14.Barrique Nosing and Tasting
15.Zoetelief / Bossche Wijnkoperij
16.Carras / 't Keershuys
17.Horeca aan de Parade
18.Restaurant Alliantie (alleen relatieavond)
19.Restaurant Alliantie (alleen relatieavond)
20.Horeca aan de Parade
21.Smit & Dorlas/koffie