Impressie van Bourgondisch 's-Hertogenbosch 2014

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2014 | Gewijzigd op: 11-09-2014
Vanavond start met  2500 zakenlui de eerste avond van Bourgondisch 's-Hertogenbosch. Het weer zit mee en de paviljoens zien er al [ 's middags 15.00 uur] stralend  en gelikt uit.
Nieuw is het zwembad van de actie Swimtofighcancer met afmetingen van  5 x 3 meter. Maar er zit een echte golfslag in zodat Mechtild Stultiens het dan ook  een zwemmachine noemt. Een echte badmeester doet er de supervisie.
Het zwemmen [maximaal 5 minuten] is niet gratis, maar de opbrengst gaat naar het goede doel. Ook door geld in het bad te gooien steunt men de actie Swimtofightcancer.

En na afloop is er een uitgebreid accommodatiemet douches en kleedhokjes, net zoals het er zondag aan toe zal gaan.
Het bad is elke dag open van 16.00-22.00 uur en voor de kinderen is er een extra EJP Kids swim op zondagmiddag van14.00-18.00 uur.

Sfeerplaatjes op Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

-Rechts: De primeur van Jan de Groot en Benny Bouwmans van Barrique met een enige echte Bossche bollen likeur.

-Boven rechter foto:
De koppen erwijzen naar 'Memento' [Skull], ofwel de diamantenkop van Damien Hirst.

foto's © paul kriele, 11 september 2014.
 


Het podium voor optredens en  voor officiële aangelegenheden. Daarachter een van de twee podia van PEP, Promotie en Evenementen Parade. Boven het enorme paviljoen van Moments [Verwersstraat].

 

Links: Koffie van Smit en Dorlas.

foto's © paul kriele, 11 september 2014.
 


Rechts: Restaurant Sense [Verwersstraat] beneden  en boven het Maastrichtse Beluga en Fameuze die tijdens Bourgondisch een combinatie zijn aangegaan en  eens 'de boer' op gaan om hun culinaire producten en kunsten aan een breder publiek te kunnen tonen.

Ook nieuw is de ontvangst van inwoners en verzorgers van de Reinier van Arkelgroep op zaterdag 13 sept 16.30-18.00 uur. en de kookdemonstratie door Dennis Middelkoop [Sense] en Edwin Kats [Noble] op zaterdag 13 september.


Niet nieuw, maar wel pas voor het tweede jaar is de wagen van Cor Unum, officieel gezegd de Pop Upstore,  waarin zij haar keramieken producten toont en speciaal in deze 'Bourgondisch editie 2014' het nieuwe Cor Unum Reglaze-servies.

De Pop Up store van Cor Unum
op Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

foto © paul kriele , 11 september 2014.

Burgemeester Rombouts heeft vorig jaar op vrijdag 6 september officieel de pop-up store geopend. Dat gebeurde rond het  60-jarig bestaan van Cor Unum Ceramics & Art. In de store zijn verschillende kunstwerken te zien van zowel Nederlandse als buitenlandse kunstenaars en ontwerpers.Dit jaar komt met name het Reglaze servies in beeld.
Zie daarvoor de site van Cor Unum met het afvalservies onder de titel 'de perfectie van de imperfectie'. 


Terug naar boven