Nieuwigheden op Bourgondisch 's-Hertogenbosch 2015

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2015 | Gewijzigd op: 10-07-2015
Op Bourgondisch ’s-Hertogenbosch [10 t/m 13 september 2015] zijn enkele nieuwe onderdelen ingebracht, zoals de tv -kok Ramon Beuk [met workshops] en een Food Theater en een Food Experience Dek. Met deze 'foodbeleving, foodpresentaties en kookworkshops volgt de organisatie de zich snel ontwikkelende trends in de foodbranche', zoals het persbericht het omschrijft. Maar het is haar vooral te doen om meer en jonger [20-30-jarigen] te trekken. Maar die vernieuwing zorgt wel voor een 20% prijsverhoging... !
Naast Ramon Beuk zullen ook Carla de Nijs, Bart van Berkel en Soenil Bahadoer (2 Michelinsterren) hun culinaire kennis in het nieuwe Food Theater tonen.


Sfeerbeelden van de editie van 'Bourgondisch 2014', waar nog wel een parasol de gasten beschutting bood.
Er komt voortaan een op maat gemaakte overkapping.
 

foto's © paul kriele,  10 juli 2015.

Uiteraard hebben de lokale en regionale ondernemers een meerderheid in het programma van 'Bourgondisch'. Naast de deelnemende restaurants zijn dat -als nieuwe loot- Edwin Kats van Noble, dan nog een wijn-spijsproeverij van restaurant Artisan, en een workshop bonbons maken, en een Foodpresentatie over de Dutch Weedburger en een workshop worst maken of koken uit een Mystery Box.
Voorzitter Pieter Bak: 'Ook nieuw is het wereldterras waar diverse lokale en regionale ondernemers met wereldkeukens bezoekers met internationale, kleine [fingerfood-]gerechten bedienen. Op een gezamenlijk terras -met uiteraard onze bourgondische gezelligheid- kunnen bezoekers met deze gerechten neerstrijken.
Meer informatie:  www.bourgondisch-s-hertogenbosch.nl/tickets