'Bourgondisch’ reikte Awards uit aan Starter en een Stayer

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-06-2017 | Gewijzigd op: 13-06-2017

 Maandagnamiddag 12 juni 20117 heeft Bourgondisch ’s-Hertogenbosch in Galerie Mark Peet Visser op het Vughter Bastion  aan Keilekker Worstenbrood  de Starter Award uitgereikt omdat zij het meest onderscheidend is en lef toont met haar diversiteit aan –Brabantse- producten. Zoals naast het traditionele worstenbroodje ook sambal-, glutenvrije en vegetarische worstenbroodjes].  Keilekker is erin geslaagd  om daarmee een brede regionale bekendheid te verwerven.

De Starter Award van Bourgondisch
's-Hertogenbosch ging naar
'Keilekker Worstenbrood
'met Remco Beekman.

foto's © paul kriele, 12 juni 2017.
....................................................................................................................
En de Stayer Award mochten de juniorzonen
van Jan van Kollenburg sr. van  Bar Le Duc
in ontvangst nemen.
Links burgemeester Ton Rombouyts en rechts de voorzitter van Bourgondisch 's-Hertogenbosch Pieter Ba
k.
 


Van de Stayer Award is café  Bar le Duc in de Korenbrugstraat de winnaar geworden omdat zij een meester is in innovaties van het product en er tegelijkertijd in slaagt de warme Bossche sfeer van het café al vanaf 1975 te behouden.

Burgmeester Ton Rombouts reikte  de bijbehorende onderscheidingen aan Remco Beekman van Keilekker Worstenbroodje en aan de [klein-]  zoon  van Jan sr. Van Kollenburg:  Jan en Jan van Kollenburg, uit.
 

Ceremoniemeester Marinus van Dorst
leest  voor uit het juryrapport aan
Jan van Kollenburg e
n Jan van Kollenburg jr. en Remco Beekman van Keilekker Worstenbroodje 

foto © paul kriele,12 juni 2017.
........................................................................................
 

 Rombouts deed wel enkele toepasselijke uitspraken.

Ten eerste viel het hem op dat de gasten er erg feestelijk uitzagen. ‘Maar ik zie haast allemaal horecamannen/vrouwen  die lederen schoenen dragen. Waarom zijn jullie niet in sportschoenen. Dat is toch de mode..? Aansluitend op deze Award-uitreiking volgt immers  een walking dinner, om niet te zeggen een running- dinner…

Ook keek de vertrekkend burgemeester er van op dat hij geen stayer Award kreeg toegekend . ‘Ik ben inmiddels al 21 jaar aan deze stad verbonden..!’.

Jaar van de Gastronomie voor Brabant

Oh ja, wat onze stadspromotor ook nog zei: In 2018 wordt  Den Bosch- en eigenlijk heel Brabant-  tot de Europese regio van de Gastronomie  gebombardeerd.
Van Bergen op Zoom, de 3 A's -stad, van asperges, anjovis en aardbeiden, tot aan  Cuyk gaan zich samen met AgrifoodCapital profileren op gebied van voedsel en voeding.

 Dat waren in deze feestelijk gekleed gezelschap wat spontane en ontspannende uitspraken voordat men zich over enkele restaurants [Taste, Bij Dirk en Zoete Lief] zou gaan verspreiden voor een- qua tijd -afwisselend [voorgerecht, hoofdgerecht en toetje].. 

Burgemeester Ton Rombouts vroeg om een hartelijk applaus voor de jury [foto onder] met Pieter Bak, Hans van de Pas [2e v.r..  enAngelique Belgers [r.] .
Middenin Bas Derks van Pilkington's. 
Jurylid en spreekstalmeester was
Marinus van Dorst [zie foto hierboven] .
De ceremonie rond de Awardsuitreiking vond
plaats in Galerie Mark Peet Visser op het Vughter Bastio
n.

foto's © paul kriele,12 juli 2017.


Terug naar boven