Stayer en Starter Award Bourgondisch 's-Hertogebosch uitgereikt

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2018 | Gewijzigd op: 11-09-2018
Maandagamiddag 10 september 2018 is in het Bestuurscentrum de Stayer en Starter Award uitgereikt namens Bourgondisch 's-Hertogenbosch. Die ceremonie bevatte voorheen de benoeming van de 'Bourgondiër van het Jaar'. Maar die titel is wat sleets geworden. Het bestuur van de organisatie, olv de nieuwe voorzitter Edgar Dissel, de opvolger van de vanmiddag gehuldigde teruggetreden voorzitter Pieter Bak, bestudeert een nieuwe formule.

>>>Niet op deze pagina staat 'Mikkers' ervaring van één jaar burgemeesterschap'.  Zie daarvoor artikel 'Mikkers blikt terug'

Links de mannen van Café
Reinders Frank Reiners met zijn zakencompanen Jeroen Guijt [l.] en Jeroen Wellens [4ev.l.] Zij ontvingen de Stayer Award 2018.
Rechts naast burgemeester Jack Mikkers het echtpaar Kuipers
van 'Wijn bij Stijn', dat de winnaar is van de  Starter Award 2018 .

Uiterst rechts de nieuwe
voorzitter van Bourgondisch
' s-Hertogenbosch Edgar Dissel.


foto © paul kriele,10 september 2018.
..............................................................

De jury onder leiding van voorzitter Carel Henderson koos bijv. bewust voor 'Wijn bij Stijn' als beste startende ondernemer omdat de stad een 'oma-achtig'imago heeft .  Het uitgaans leven wordt beheerst door 30-plussers. Jongeren vinden weinig van hun gading in het Bossche uitgaansleven. Daarom koos de jury voor het jonge bedrijf 'Wijn bij Stijn', die naast Café bar Bistro in de Korte Putstraat en Buurt op het Wilhelminaplein/ einde Koningsweg genomineerd waren.

De stayer winaars:
Frank Reinders temidden
van Jeroen Guijt en Jeroen Wellens.


foto © paul kriele, 10 september 2018.
...................................................................

Stayer Award 
Bij de Starter Award waren restaurant Le Méridien en Allerlei /Visserij beiden in de Korte  Putstraat en café Reinders in de Kruisstraat de genomineerden. Na een toelichting door voorzitter Carel Henderson, die naast Joost de Koning  en Marinus van Dorst de jury vormden, kwam Café Reinders als winnaar uit de bus.

.........................
De starters, het echtpaar Kuipers van de
wijnbar 'Wijn bij Stijn' in de Kruisstraat. Hiernaast  
dochter Yvonne die van 'De Italianen' een serenade  kreeg


foto © paul kriele, 10 september 2018.
..........................................................................................................

Amusement van 'De Italianen'
'De Italianen', een muzikale groep HBO studenten aan de Fontys in Tilburg  zorgde voor een vroiljke en toepasselijk amusement. Zij brachten een loflied uit aan de vertrelkende voorzitter Pieter Bak die al door burgemeester Jack Mikkers met een lovende toespraak en een cadeautje [diner bij de NOBLE in Cromvoirt], in het  zonnetje was gezet en zorgden na het officiële gedeelte voor wat opwekkende Italiaanse klanken.

....
Een huldeblijk van burgemeester Jack Mikkers,
een loflied van, en een dansje met 'De Italianen',
die bij Pieter Bak enige verlegenheid opriepen. foto's © paul kriele, 10 september 2018.
.................................................................................................
 

Hulde aan Pieter Bak door Jack Mikkers

Burgemeester Jack Mikkers gaf de 80-plusser Bak  allerlei complimentjes.Maar hij begon tot Pieter Bak met: 'Ja je dacht dat je met stille trom kon vertrekken.... Niks daar van. 
'Gezien je uiterlijk ben ik jaloers op je,' sprak Mikkers, die vindt dat Bak er nog als een jonge God uit ziet. 
'Je hebt 's-Hertogenbosch op de kaart  gezet en Bourgondisch mede door de relatieavond op donderdag, nieuwe impulsen gegeven. Pieter Bak is iemand die de handen uit de mouwen steekt en zelf meedoet. Maar steeds met een rustig karakter. Tegen Pieter Bak zeg je geen  'nee', sprak de burgemeester.
Bak reageerde dat je voor je stad wat over moet hebben. Met volle overgave'. Daarop bood Mikkers de terugtredende voorzitter een dinerbon aan voor een avondje NOBLE in Cromvoirt. 
 
-Links Suzan van Iersel had
een kort interview met de
nieuwe voorzitter van Bourgondisch
's-Hertogenbosch Edgar Dilles.
foto's © paul kriele, 10 september 2018.
Op de startavond van Bourgondisch 's-Hertogenbosch
was met name de horeca goed vertegenwoordigd.
In voorgaande jaren waren ook de eerder benoemde 'Bourgondiërs
van het jaar' present wat de ceremonie wat meer klank en cachet gaf. 

.,....................................................................................................................

Een veranderend Bourgondisch...
Voorzitter Edgar Dilles gaf aan dat '...het niet zal meevallen om deze charismatische voorzitter op te volgen'. Dilles die bij BDO accountants werkt en voorheen bij de Rabobank [directeur bedrijven] in dienst was , gaf aan al heel wat jaren uitgekeken te hebben naar deze functie. 'Als ik dan toch iets mag betekenen voor 'Bourgondisch',  was mijn gedachten, dan zou ik graag in deze positie willen functioneren'.
En over een veranderende toekomst antwoordde Dilles op die vraag van Suzan van Iersel daarover: 'We gaan naar 3.0 toe. Het goede behouden en wat beter kan verbeteren.'
En wat die vernieuwing wel niet is?, vroeg Van Iersel... ? Edgar Dissel: 'We gaan ons meer laten inspireren door collega's, zoals door de Proeverij in Maastricht. En als betaalmiddel willen we overstappen van het Gerritje naar een digitaal betaalmiddel.'  

Na deze officiële onderdelen van de feestelijke openingsavond van Bourgondisch 2018  volgde een gezellige nazit met muziek van de uit Napoli [..] afkomstige 'De Italianen'.Terug naar boven