Nieuwigheden op Bossche Proeverij

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-09-2009 | Gewijzigd op: 11-09-2009

Impressie vrijdagavond 11 september 2009
Impressie van Bourgondisch 's-Hertogenbosch op vrijdag 11 september 2009 rond 18.00 uur.

foto's © paul kriele, 11 september 2009.
 


Opbouw dinsdagmiddag 8 september 2009
Het transparante dak van een van de twee loungebars. Hierdoor kunnen de gasten van het verhoogde Coquille over het plein heen kijken.
In tegenstelling tot vorig jaar komt er maar één grote tent boven het draaiend evenementenpodium.


foto's © paul kriele, 8 september 2009/16.30 uur
 

Ondanks de recessie blijft Bourgondisch 's-Hertogenbosch een succes. De donderdagavond, de avond voor de ondernemers, heeft te  kampen met een overschrijving. Een paar honderd gegadigden moesten teleur gesteld worden. Voor de paviljoens bestaat een wachtlijst.

Bourgondisch 's-Hertogenbosch.
Scheerlijnen afstekend tegen de St.Jan. Het middenveld op de Parade was vorig jaar voor enkele zaken gereserveerd. Dit jaar is het middenterrein bestemd als evenementenplein met een 360° draaiend podium.

foto © paul kriele, 11 september 2008.

Bericht 7 september 2009:  Nieuwigheden
Nieuwkomer dit jaar is Puur uit de Verwersstraat die voor een afzegger invalt. Nieuw is een draaiende podium dat in 3,5 minuut [precies een muzieknummer] 360 ° rond zijn as draait.
Het kost nogal wat maar je hebt er ook iets voor, aldus Piet Bak van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.
Ook nieuw is een 'vliegend restaurant'. Coquille, die vorig jaar nog een paviljoen innam midden op de Parade, maakt plaats voor een evenementenplein.
Svenen Geertje van Coquille zijn de eerste ondernemers die met Bourgondisch 's-Hertogenbosch de hoogte ingaan. Langszij de St. Jan is op steigers een paviljoen ingericht.

Aan de St. Janzijde komt een etagepaviljoen van Coquille. Middenin het terrein staat het ronddraaiend podium. Op de noord- en op de zuidkop van dat podium zijn loungebars  ingedeeld, die van een transparant dak worden voorzien.
Zodoende kan men vanaf Coquille -niet gestoord door dichte daken - ruim over de Parade heen kijken.
Het evenementenpodium staat voortaan centraal opgesteld zodat niet,  zoals vorig jaar, de meest zuidelijke ondernemers minder bij de muziek en het evenement betrokken raakten, aldus de  persoonlijke toelichting van Wout Arninkhof van Project Bouwmanagement uit Berlicum.

Links: de water - [boven] en elektravoorzieningen.

foto's © paul kriele, 8 september 2009/11.30 uur.
 Terug naar boven