'Bourgondisch' met succes én met boek afgesloten

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2010 | Gewijzigd op: 13-09-2010
Bourgondisch Den Bosch is vanavond 12 september 2010 met veel publiek en een riante omzet afgesloten.
De organisatie met als voorzitter Pieter Bak is erg tevreden en is al met de voorbereidingen voor de 25ste editie bezig.
Rond 19.00 uur, ipv 18.00 uur, voltrok zich op het grote podium de aangekondigde ceremonie van de boekpresentatie ' 's-Hertogenbosch kookt'. Dat is het tweede deel van een receptenboek met allerlei andere informatie over koken en kookartikelen.
Burgemeester Rombouts, die verlaat binnenkwam omdat hij de huldiging van zijn -nationaal-  scorende  hockeyzoon Rogier niet wilde missen, ontving het eerste exemplaar.

De sfeer op de Parade  foto's © marc venrooij, 12 september 2010.
Tussendoormuziek van een Roemeens orkest. Op vrijdag enzaterdagavond traden op resp. het  Coconut Showorkest en zondagavond You and me. Nieuw was de deelname van galerie Mark Peet Visser die met een gaanderij verbonden was met het culinaire festijn op de Parade.

Benny Bouwmans van Barrique, nodigde Rombouts, van wie bekend is dat die graag kookt,, uit om het eerste exemplaar van ''s-Hertogenbosch kookt' in ontvangst te komen nemen, hopende dat de burgemeester daar iets van zijn gading in terugvindt..'.
Burgemeester Rombouts prees in zijn toespraak de inzet van de restaurateurs, de organisatie en de scholen zoals het KW1 College*, en ook de producenten van regioproducten die bijdragen aan 'Maatschappelijk verantwoord Eten', aldus Rombouts. 'Zij allen hebben hun beste beentje voorgezet om vooral producten van dichtbij van de grond te krijgen zodat het eten nog gezonder en lekkerder wordt.'

Nancy Wijsmantel van Chocolata presenteert hier het eerste exemplaar van 's-Hertogenbosch kookt'. Later op de avond zou zij haar nieuwste creatie een bosaardbei gedompeld in pure chocolade aan burgemeester Rombouts aanbieden. Deze bosaardbei noemt Nancuy Boschaardbei, afgeleid van Jeroen Bosch..  

*Studenten van de Middelbare Horecaschool hadden kindvriendeijke gerechten bereid en door studenten van de opleiding Leisure & Hospitality waren speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Vooriztter Pieter Bak had 13.000 bezoekers geregistreerd en een plus in de omzet. De opbrengst van de kassadiensten komt ten goed eaan een woon-zorgboerderij voor gehandicapte jongeren in Berlicum.
.

Terug naar boven