Bourgondisch 's-Hertogenbosch 2005

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2005
De entree van de -overigens- omheinde Parade.
 
Centraal op het evenementenplein staat deze tent van Love f..
 
Misschien weinig opvallend, maar deze haringstand was ingebouwd in de bushalte..
De Parade nog kort voor de opening.

foto's © gerard monté 9 september 2005.

Vrijdagavond 11 september 2005 opende oud-minister Brakx Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. Het evenement heeft behalve door uitbreiding van 1500 m ² ook, door enkele nieuwkomers [Suit Club en HO!, een stand met jonge ondernemers] meer allure gekregen.
Paul van Craenenbroek, de inspecteur van de Michelin-Gids werd bij de opening uitgeroepen tot Bourgondiër van 2005.

De deputatie van Lai Thai, het Thais restaurant in de Muntelstraat.

 foto's © gerard monté 9 september 2005.
Een optreden in de centrale tent .
 
   
   
In diezelfde periode waren er ook:
=Monumentendag: Wethouder Roderick van de Mortel opende op zaterdagmorgen –naast de Sint Jan- de Monumentendag 2005. Van de Mortel sprak over de hoofden van -meer dan ooit -een talrijke publiek - tot kerkbestuur en bisdom over de toekomst van lege kerken. Daarvoor moeten we gezamenlijk naar een goede bestemming zoeken ion plaats van ze te slopen, zoals bijv. met de Leonardus is gebeurd, zei een daarover zich spijt betuigende wethouder van Cultuur. Van de Mortel, die begon met de inzet van de talrijke vrijwilligers te prijzen, legde een verband tussen de grote opkomst bij de uitgave van de speciale brochure over de Monumentendag 2005, die dit jaar voor het eerst verscheen en een traditie moet worden. ‘We organiseren geen monumentendag voor de monumenten, maar om een draagvlak voor die historische gebouwen te kweken,’ aldus Van de Mortel.

en:
=Weggeefwinkeldag: Ook een geslaagd evenement was de Weggeefwinkeldag die zaterdag in de voormalige barakken van de Autoslaaptrein werd georganiseerd. Dat gekraakte gebouw, dat de naam ‘Ontspoord’ kreeg, staat op de nominatie om gesloopt te worden. Wellicht mede daardoor trok deze feestelijke dag in Den Bosch, waarop een weggeefmarkt werd gehouden, 250 bezoekers, aldus het persbericht. Aanstaande woensdag 14 september 2005 [19.50 uur] is er in het stadhuis een hoorzitting om de bezwaren tegen de sloop te horen. 


Terug naar boven