2300 zakenlui: Bourgonisch dineren in 't zonnetje

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2008 | Gewijzigd op: 28-07-2011
Start Bourgondisch 's-Hertogenboschc met veel zon, veel zakenlui en mooi ingerichte  paviljoens met aanlokkelijke menukaarten...

Vanavond rond 5 uur is voor de 22 ste keer Bourgondisch 's-Hertogenbosch gestart.
Voorzitter van Bourgondisch ‘ s-Hertogenbosch -Pieter Bak -vertelde eerder deze week  in zijn openingswoord in het stadhuis, dat er voor de zakenavond op donderdag 11 september 2008  3300 aanvragen waren, maar waarvan er -met name voor de trouwe deelnemers – er maar 2300 konden worden gehonoreerd.
Ook Bak sprak net als Rombouts in zijn lofrede over de stad, over de gezelligste stad van Nederland. ‘Op culinair gebied moeten we kunnen zeggen: We hebben weer iets moois neergezet..’

Hierboven met deze zomerse temperaturen en een decor als de St.Jan moet dit evenement op de Parade een festijn worden.
Rechts boven: Hans vander Pas bestuurslid en links Bernard Kuene [r] en Peter van den Groenendaal [l] met zoon van resp. Silva Ducis, 't Pumpke. en Het Verschil.

foto's © paul kriele, 11 september 2008
 

Rechts:  een beeld van de nieuwe galerie Mark Peet Visser op de Parade gesitueerd naast het riante paviljoen van Coquile.
Boven: Grote pagodetenten houden het felle zonlicht  en mogelijk een buitje tegen. Restaurant Coquille heeft midden op de Parade twee paviljoens.

foto's © paul kriele, 11 september 2008.

Restaurant Coquille heeft op de kaart staan:

-dungesneden coquilles en gegrild met artisjokcreme en bitter eolijfjes en een ansjsovisdressuur en limoen croutons
-Gazpacho met Hollandse garnalen en komkommer
-Rouleau van bommeriger hoender gevuld met paddestoelen en truffeljam
-pannecotta en schuimmoijito met witte chocolade en limoensorbet.

 
Rutger Poen [l] zoon van Willem Poen [r], heeft zojuist een kostbaar zilverstuk gepoetst.
Vader Willem [r] heeft pas zijn bedrijf op de Herven -Micro Way - verkocht. Nu dus tijd om de restauratie van de St. Jan te promoten met deze zilveren replica. Er zijn door edelsmid  Venrooy Goud-en Zilverindustrie 125 modellen gemaakt, waarvan 50 al verkocht, aldus Willem Poen.
Midden: Frits Weck.

foto's paul kriele, 11 september 2008.
 Dit model is toevallig eigendom van Zadelhoff bedrijfshuisvesting, dat bgv het 40-jarig jubileum augustus vorig jaar is aangekocht.
De verkoop van één exemplaar brengt 2500 euro in het laatje van het restauratiefonds.
Donderdagavond moet er wellicht een zakenman zijn die graag zijn portemonnee opent voor dit goede doel...

Kasteel Maurick  verwelkomt de gasten met een amuse van oesters of luxe shushi's.

Het voorgerecht bestaat uit een cocktail van fruits de mer of een ganzenleverpaté met charlottenjam en een
stroop Pedro Ximenez sherry.
De menukaart vermeldt  verder nog:
Het hoofdgerecht  gegrilde tarbot met aardappelmouseline.
groene asperges met truffel blank botersaus
of
gebraden ossenhaas  met charlotte aardappeltjes en een compôte van groenten.
Tot slot bieden de koks van Maurick hun gasten als toetje aan:
een chocoladetaartje met roomijs en boerenjongens.
Eventueel lkan men  nog nagenieten van een kaasplateau.

Links: het paviljoen van Circle des Gourmets met Mart van de Ven .
Onder: decoraties in het restaurant van Silva Ducis.

foto's © paul kriele, 11 september 2008.


Terug naar boven