In Bossche stadhuis: Karin Bloemen gevierd als Bourgondiër van 2011

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2011 | Gewijzigd op: 07-09-2011
In de stadhuishal vierden - onder gastheerschap van burgemeester Ton Rombouts- de organisatie van Bourgondisch 's-Hertogenbosch, ondernemers, restaurateurs, enkele politici, de onderscheiding van Karin Bloemen tot 'Bourgondiër van 2011.'
Er waren uiteraard wat toespraken van de burgemeester, jurylid Ted Jansen en voorzitter van 'Bourgondisch' Pieter Bak.

Het grote nieuws was dat burgemeester Rombouts weigert mee te werken aan de ombouw van Chalet Royal tot kantoor.
Zie in apart  artikel met uitspraak Rombouts tegen Bastion Oranje.

Het bestuur van Bourgondisch 's-Hertogenbosh rondom de ster van de avond Karin Bloemen.
vlnr. Angelique Belgers, Wout Aarninkhof, Saskia van de Wildenberg, Karin Bloemen, voorzitter Pieter Bak, Myriam Habets [p.r.], Bernadette en penningmeester Bernard Kuenen en bestuurslid Hans van der Pas.
De statiefoto die genomen werd in de anti-chambre van de Trouwzaal.

foto's © paul kriele, 4 september 2011.

Rombouts, die het Maastrichtse Preuvenement een pluim gaf als 'het grootste', maar de Bossche evenknie als meeste culinaire, beter, evenement betitelde, gaf dat nog eens kort aan: 'Hier paart de Bourgondische gezelligheid aan culinaire hoogstandjes en vooral waar het bedrijfsleven de gelegenheid neemt te netwerken.' 

Rombouts  ging in zijn voordracht even de strijd aan met de cabaretière Bloemen in de opstelling dat hij zich afvroeg: 'Waarom Bloemen was genomineerd?' Op een nieuwjaarsreceptie van het gemeentepersoneel bleek de burgemeester, zoals hij het zelf zei: 'Not amused' te zijn van de artieste, die in Alkmaar is geboren en in Broek in Waterland woont. Rombouts: ' We hebben hier ook een bekend en gevierd hotellière, Karin Rademaker. Waarom die niet..?'

Omdat Pieter Bak me overtuigde,  Smolt ik alsnog voor Karin Bloemen mede door haar anti-Chlorestorol-campagne tegen vetzucht en dichtslibbende bloedvaten. Toen was ik overtuigd, aldus Rombouts:  'Oh, wat ben je welkom in Den Bosch. Met je  onverzettelijkheid, met je relativeringsvermogen en zo authentiek,' sprak Rombouts.

-Links boven: De toespraak van burgemeester Rombouts die pleitte, sterker die zich garant stelt voor een voort te zetten horecafunctie van Chalet Royal.
-Boven: Een niet alledaagstafereel plebaan Gert-Jan van Rossem met cabaretière en BN-er Karin Bloemen.
-Links: Rob Hendriks van Banning advocaten en diens echtgenote Astrid.

foto's © paul kriele, 4 september 2011. 

Juryrapport
Daarop mocht Ted Jansen de motivatie  van de jury toelichten waarom Karin Bloemen de uitverkorene is als Bourgondiër van 2011'. Allereerst vroeg Jansen een applaus voor de burgemeester, die zich zo inzet om de stad te promoten.'

De jury heeft beoordeeld dat deze kandidaat voldoet aan het Bourgondiërschap:
zij heeft kennis van het gastvrouw zijn, zij toont inzet om de Bourgondische filosofie uit te dragen en ze is de verpersoonlijking van een Bourgondiër.  Daarop gaf Jansen nog eens alle verdiensten en Bloemens carrière-verloop weer
door het 'handboek van de personalogie' te citeren. : 'Ze ziet een maaltijd als een evenement en let minder op de voedingswaarde.Met die kwaliteit verdient zij het -voor Bosschenaren hoogst haalbare:  de titel van 'Bourgondiër van 2011.
'
-Boven: Trots toont Karin Bloemen het zojuist ontvangen kunstwerk van de Boxtelse kunstenaar /beeldhouwer Ton Verstraten die  een toelichting gaf op het beeldje dat 'de Bourgondiër' voorstelt.
-Links boven:
 Een gevatte conference die voor al op de persoon zelf inging.
-Links: Voorzitter Pieter Bak, Karin Bloemen en gastheer burgemeester Ton Rombouts.

foto's © paul kriele, 4 september 2011.

Karin Bloemen ging in haar gevatte conference graag in op al die suggesties en vooroordelen:
Hoe zo Becel? Dat is toch een goede combinatie met veel eten. En  als je iets wilt weten over eten, Volg mij.
Ik heb een goddelijk lichaam. So what? Men geniet ervan.'

De studenten van de Koningstheaterakademie Kirsten van Teijn en Peter Wilschut, die nog eens extra door Karin Bloemen voor hun optreden worden bedankt. foto's © paul kriele, 4 september 2011.

Koningstheaterakademie
Daarop was het de beurt aan twee studenten van de Koningstheaterakademie Kirsten van Teijn en Peter Wilschut die -op muziek [piano en zang] - een serenade brachten aan de mooiste Bloem van deze avond.

Refrein:
Van Bloemen word je vrolijk
Van Bloemen word je blij.
Precies, zegt Karin zelf. Dus geef die bloemen maar aan mij.

Refrein.

Want Bloemen die geeft kleur.
En Bloemen geeft plezier.
Exact  zegt Karin zelf.
Dus geef die bloemen maar aan mij.

Da's waar zegt Karin maar
Ik heb er flink wat mee verdiend.

Cateraar Hutten bracht culinair slot
Tot slot genoten de gasten van een walking dinner van Hutten. Van de gerechten maakte steeds een bloem deel uit, zoals een met brandade van Claressefilet gevulde lelie, een soepje met rozenblaadjes en als hoofdgerecht een gegrilde tournedos uit Berkel Enschot die gedecoreerd was met courgettebloemen.

Drie toppers, vlnr Karin Braks van de afdeling communicatie van de gemeente, Karin Bloemen als kersverse 'Bourgondiër van 2011' en Karin Rademaker, directeur van Golden Tulip Hotel Central.

foto © paul kriele, 4 september 2011..


Terug naar boven