Carol Dona verkozen tot Bourgondiër van 2012

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-08-2012 | Gewijzigd op: 08-08-2012
Bourgondisch 's-Hertogenbosch heeft vanmorgen -maandag 6 augustus 2012- in haar vergadering Carol Dona, de CEO van Ricoh 's-Hertogenbosch, tot Bourgondiër van 2012 uitverkozen. De titel wordt hem op maandag 3 september 2012 in het stadhuis officieel toegekend.
Elk jaar wordt door de organisatie van het voorheen geheten 'Proeverij 's-Hertogenbosch'  een persoon gekozen, die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het culinaire aspect van de stad 's-Hertogenbosch.*
Dona is betrokken bij diverse evenementen en treedt ook op als sponsor van sportieve en culturele projecten [Indoor Brabant en bijv. producties van Albert Verlinde entertainment].
Van de eerder gelauwerde Tonny Rademaker zijn diens verdiensten bekend, maar merkwaardiger wijze viel Karin Bloemen vorig jaar de eer te beurt en daarvoor [2010] André Rieu, maar die zei vanwege ziekte de uitnodiging af en daarvoor [2009] werd Thérese de Boer van de Librije in de stadhuishal gehuldigd en eerder ook nog meesterkok Cas Spijkers en Thomas Lepeltak [Stan Huygersjournaal van De Telegraaf]. 
We zijn wel benieuwd welk  jurylid dit jaar de toespraak gaat houden [..] .

* De organisatie kwam pas dinsdagavond met een verklaring. zie onderaan artikel.

Bosschenaar Carol Dona, CEO van Ricoh,
is tot Bourgondiër van 2012 uitverkoren.

foto © paul kriele, 10 mei 2012.

Bourgondisch 's-Hertogenbosch vindt dit jaar op de Parade plaats van 6 september [relatie-avond]  t/m zondag 9 september 2012.

*Rapportering van de jury van Bourgondisch 's-Hertogenbosch
Met een actieve rol bij evenementen als Jazz in Duketown en Indoor Brabant mag nu ook Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch zich verheugen op de betrokkenheid van Carol Dona. Dona kent een grote liefde voor sport en is bovendien nauw betrokken bij het Theater aan de Parade en de Stichting Leergeld. Naast sportsponsoring is Dona vanuit zijn positie binnen Ricoh fervent liefhebber van culinaire geneugten en -evenementen zoals de jaarlijkse feestelijke opening van het oesterseizoen waar hij graag van de eerste bite van de Zeeuwse platte oester mag genieten.
Carol Dona heeft een genereus hart voor humane projecten zoals het dagelijks doneren van 100 maaltijden aan kinderen op Curaçao en kooklessen voor jonge moeders.
Dona is een mensen-mens, zowel zakelijk als privé en draagt de Bossche horeca een warm hart toe. Hij doet dat het liefst met zijn gezin. Dona is getrouwd en heeft dochter Pamela en zoon Jeroen.

zie ook de site van Bourgondisch 's-Hertogenbosch

Terug naar boven