Kleurrijk en melodieus Liedertafelfestival

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2011 | Gewijzigd op: 04-09-2011
Vandaag  zondag 4 september 2011 was het een gezellige sfeer in de binnenstad: Koopzondag, Liedertafelfestival en kunstmarkt Artibosch. De parasols stonden uit voor genoeg zonnestralen en soms een buitje.

Op deze 14e editie van het Liedertafelfestival, dat georganiseerd wordt door Liedertafel De Meierij,waren de straten en terrassen gevuld met 34 rondtrekkende koren, veelal van een blauw-groen, via rood naar een roze -ook veelal-  een damesgehalte.


De '8 zonder..'
Die club is alleen al interessant gezien zijn samenstelling.  Bij de ' 8 zonder' zitten een paar hotemetoten, onder wie Frans Reijner, dé minister-president van de 'Oeteldonksche Club anno 1885' en Fred Hörmann, ook geen onbekende in het Oeteldonkse. 

Optreden  van de '8 Zonder' bij café  de Palm in de Hinthamerstraat.


foto © paul kriele, 4 september 2011.
 

Dankzij onze informant,  tevens lid van  de '8-min1', ofwel de 'Ach- med', hebben we de '8 zonder' beter leren kennen.
Niek van Oijen vertelde dat de dirigent, Marolijn Verhagen-Korst de touwtjes strak in handen heeft, maar vooriztter Frans Reijner ook wel van -witte- wanten weet. De club is bij acclamatie van prinsCarnaval Amadeiro XXIII ontstaan een jaar of 15 à 16 geleden, aldus Niek. 'We zingen van alles, van klassiek, Nederlands repertoire en ook ever greens. Het is heel divers.'

Rechts achter de dirigent Wies van Gelder, daarnaast voorzitter Ivonne van de Wassenberg en haar kleinkinderen links Indy van Akelijen en haar broertje Joey en dan Dani van Dijk. De 'Noorder Diva's, die hun aanwas hebben uit de  buurt rond de Ploossche hof,  waar ze- in de BBS- ook samenkomen en repeteren.
-Het koor Paarlemoer  uit Schijndel,  een groep van 45 dames, die geleid worden door voorzittter Annemarie Smits en begeleid worden door de accordeoniste Annie van Hoof.
Hier treden zij op voor café Jalos in de Postelstraat.
-Hieronder: 'Lappe en gare' [ofwel Van alles wat] uit Bergen op Zoom, die zongen o.a. in de Korenbrugstraat. Het koor van 26 vrouwen en mannen bestaat uit Bergse vrienden en kennissen.  Pieter de Mooy is de dirgent en Martien Huijgens de voorzitter van het 11 jaar bestaande 'Lappe en Gare'.
foto's © paul kriele, 4 september 2011.

 De opening gebeurt om 12.00 uur door wethouder Rodney Weterings waarop er een gezamenlijke happening ontstond met zang en muziek.
De slotmanifestatie van het Liedertafelfestival vindt op de Markt om 17.00 uur
plaats.
In een gezamenlijke happening van koren [1400 zangers] en publiek, wordt een half uur gezongen onder begeleiding van Marij van Heijster.
De circa 30 mannen en vrouwen van het Smartlappenkoor 'Gère Weg' uit Kerkdriel traden o.a. op in de Lepelstraat. Sfeertje op de Markt.
-Boven: De roze uitgedoste 'Sjanellekes' uit Venraij voor het Stadskantoor en bewonderd door de toeschouwers op het terras van 'De Graven van Leuven'. zie de Sjanellekes site.

-Rechts: De Blaerders uit Blaricum olv Joep van Vught. zie ook 
www.deblaerders.nl

foto's © paul kriele, 4 september 2011.

zie ook de site van de Meierij met het programma, de liedjes en de deelnemers.

Terug naar boven