Bijeenkomst van Broederschap van het Gulden Vlies

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2016 | Gewijzigd op: 18-03-2016
In navolging van de Orde van het Gulden Vlies, die dateert uit de tijd van de Spaanse koning Filips II en Jeroen Bosch, is de Broederschap van het Gulden Vlies opgericht. Haar oorsprong ligt  bij de Belgische kanselarij die in 1978 in Brugge werd opgericht. 
De broederschap komt op 30 april 2016 voor het eerst buiten België, voor haar 37e Groot Kapittel bijeen en wel in het Bossche stadhuis. De Nederlandse Kanselarij staat onder leiding van Groot-kanselier Rob van de Laar.
Burgemeester Ton Rombouts treedt  tijdens het Groot Kapittel als gastheer op.

   
  -Boven: Het Groot kapittel van 2015 in Brugge. De ridders zijn in rode mantels gekleed.
-Linksboven: Groot-kanselier 
van de Broederschap Nederland Rob van de Laar.


De ontmoeting onder leiding van de Groot-meester [per land] de Groot-Kanseliers met de deelnemende landendeputaties [ridders bestuursleden]  - 70 in getal- bestaat uit delegaties uit Canada, Italië, Spanje, Zwitserland, België, Duitsland en Nederland.
Op het programma staan een algemene vergadering, waarin de nieuwe kanselarij Italië en ook  nieuwe broeders worden geïnstalleerd, ook een bezoek aan de tentoonstelling van Jheronimus Bosch.

Behalve Rob van de Laar zijn ook Harry van den Bersselaar en Guido Wetzer lid. 

Op die 30ste april trekt vanaf Hotel Central een stoet, voorafgaand door de Stadspijpers, over de  Markt naar het stadhuis voor het Groot-kapittel. Achter het  vaandel en de wapenkoning lopen de leden van de Hoofdkanselarij met de Grootmeester, gevolgd door de Groot-kanseliers van de diverse Kanselarijen.
De ridders en de candidandi sluiten- gekleed in smoking en met het 'juweel'- de rij. 

Voor info over de Internationale Broederschap, klik Op Gulden Vlies 
De Nederlansde  Kanselarij: Kanselarij

Terug naar boven