Album 's-Hertogenbosch aangeboden aan Rombouts

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2010 | Gewijzigd op: 16-06-2010
Vanmiddag 16 juni 2010 werd door de auteur en fotograaf Roderick Hulsbergen het fotoalbum over 's-Hertogenbosch aangeboden aan burgemeester Rombouts. Die vond het album prachtig en toonde zich verbaasd over de landscapeopnamen van o.a. de burgemeesterskamer en van de Oranjegalerij. Maar ook de Markt en het aspect Jeroen  Bosch boeide hem.

De kaft van het in landscape formaat uitgevoerde album dat een softe kaft heeft, zodat het boek niet telkens dicht slaat bij het bekijken van de foto's.
 
foto's © paul kriele, 16 juni 2010.
Fotograaf Roderick Hulsbergen biedt aan burgemeester Ton Rombouts in het stadhus op woensdag 16 juni 2010  het eerste exemplaar van het fotoalbum 's-Hertogenbosch aan.

De in 1940 in Blaricum geboren Hulsbergen begon als afgestudeerd fotograaf [Guildfortschool of Art/ Engeland] op 22- jarige leeftijd in Australië met fotowerk. Hij stelde er het eerste fotoboek over de Aboriginals samen, een karwei dat hem anderhalf jaar in beslag hield. Maar er verschenen meer -merendeels commerciële - uitgaven van zijn hand. 
Eenmaal teruggekeerd in Nederland volgde een reeks fotoboeken over met name Hollandse plaatsen: Naarden vesting, Giethoorn, Laren,  Abcoude en Baarn-Lage Vuursche.
Inmiddels woont Hulsbergen in Dussen bij Waspik, ook een aspect dat  Rombouts, die daar opgroeide, aansprak.

Uit gesprekken met boekhandel Heinen bleek hem dat er geen actueel fotoboek van Den Bosch meer te krijgen was. En dat was nu net Hulsbergens bedoeling een fotoboek te maken van nu !

Kort en goed Hulsbergen ging aan het werk en Karin Braks van de afdeling communicatie wees hem op het nieuwe Den Bosch: de Groote Wielen, Paleiskwartier en de Haverlij.
Het resultaat is inderdaad  een  prachtig fotoboek dat Den Bosch laat zien van oud naar nieuw en van vanuit alle windstreken. En aan de actualiteit ontbreekt het evenmin met Jazz in Duketown [Pinksteren 2010],  de open luchtmaaltijd van 16 mei 2010 op de Markt, waar de beste wijkkok werd gekozen en het Oordeelspel, dat op zondag 30 mei 2010 werd onthuld.
Als je hem vraagt wat hij zelf het mooiste plekje in de stad vindt, volgt eerst een stilte en dan komen toch de Markt en de Parade in beeld. 
Doordat de bijschriften achterin het boek ook in het Engels zijn vertaald, kan het album een passend relatiegeschenk betekenen.
Voor meer info  zie site Hulsbergen  


Terug naar boven