Voor onderhoud parkeergarage Wolvenhoek gesloten

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2017 | Gewijzigd op: 16-09-2017
De parkeergarage Wolvenhoek, de oudste en ook de minst toegankelijke garage, gaat voor onderhoud  vanaf maandag 17 september 2017 tot 16 oktober 2017 dicht. De garage bij het Stadskantoor krijgt nieuwe lagen op de hellingbanen, rijbanen en in de parkeervakken.
Het is overigens opvallend dat binnen twee jaar nadat de garage ook al voor onderhoud werd gesloten, dit opnieuw gebeurt.Wolvenhoek


De parkeergarage Wolvenhoek
bij het Stadskantoor,
gaat bijna een maand dicht.


foto © paul kriele, 16 september 2017.
..............................................................

De sluiting komt onverwacht en onaangekondigd, behalve dan vandaag, zaterdag  16 september 2017. 
Dat is tot ergernis van de winkeliers en de ondernemers  die bij monde van Hartje 's-Hertogenbosch bij de gemeente hebben geklaagd.  De fietsenstalling blijft wel open [achterom....]. 

'De Kuil' ontstond op die plek...
Op de plek van de garage zou het provinciehuis komen, maar toen dat niet door ging en de huizen in de Waterstraat al waren gesloopt ontstond er een gat*. De plek kreeg vervolgens de naam. De Kuil en dat ging ook over op de later gebouwde garage 'De Kuil' ofwel  officieel de Wolvenhoek.
De bouw liever de locatie voor de nieuwbouw van het provinciehuis had veel voeten in de aarde. Na twee ontwerpen [Waterstraat in 1958 en toen de Zuidwal/Voldersstraatje in 1962 ] en tot slot [1963] de Pettelaar ging de provincie met een derde ontwerp van architect Hugh Maaskant in 1966 van start. De opening werd  op 12 november 1971 door- toen koningin- Juliana verricht.

Met de bouw van de parkeergarage Wolvenhoek in de ontstane 'Kuil' werd eind 1975 begonnen.

*In de Waterstraat stonden historische en kapitale herenhuizen, onder meer dat van de familie Slager.