Daktuin op parkeergarage Wolvenhoek in gebruik genomen

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-02-2019 | Gewijzigd op: 14-02-2019
Donderdagmorgen  14 februari 2019 is op het bovenste parkeerdek van de parkeergarage Wolvenhoek de daktuin in gebruik genomen. Het ziet er voorjaarsfris uit met heesters, fruitbomen en een strakke frisgroene grasmat waarop uitnodigend een houten bank  staat. 
De tuin is een idee van de fractie van D66, die twee jaar geleden een motie  'Wolvenweide' indiende.
Ontwerper Ruben Blok geeft bij een helder voorjaarszonnetje als de ontwerper een toelichting. Blok wijst op de variëteit aan groen:  zoals heesters, fruitbomen en uiteraard het fris groene gras.  De tuin is bedoeld, niet als speeltuin, maar om er voor een momentje op de dag te poseren, van de zon te genieten, of bijv. de lunch op te eten.
We noemen de tuin ook wel 'gardina secreto' dat wil in het Italiaans zeggen: 'geheime tuin'. Geheim verwijst daarbij naar de onbekende plek die nog ontdekt moet worden.
Door het dakniveau is de ondergrond niet echt diep. Het bestaat uit een  substraat, een licht mengsel dat steentjes en voeding bevat.
 
Parkeergarage Wolvenhoek: Wolvenweide op het dak

De nieuwe daktuin op het bovenste dek van de parkeergarage Wolvenhoek. Op de achtergrond de ontwerper Ruben Blok [r.] en projectleider Raoul Boersma.

foto © paul kriele, 14 februari 2019.
..............................................................................................

Dit voor Den Bosch nieuw idee werd aangelegd door Schadenberg Groen bv uit Noord-Holland, die gespecialiseerd is in daktuinen. 
Over twee jaar wordt de tuin geëvalueerd of hij al dan niet mag/kan  voortbestaan.