Opknappen parkeergarage Wolvenhoek eind '08 klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-07-2008 | Gewijzigd op: 26-05-2009
De renovatie van de betonvloeren van de parkeergarage Wolvenhoek is eind oktober 2008 klaar. Die laatste twee maanden worden lagen 0 en 1 gedaan. Het werk op de lagen -1 en -2 is eind augustus afgerond.
Maar de renovatie bevat ook het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag [2e fase].  Die toplaag komt er volgend jaar op te liggen, maar wanneer is volgens gemeentewoordvoerder Carlo van der Borg, nog niet bekend. De aannemer  gaat dat -afhankelijk van het weer- nog inplannen....

De parkeergarage Wolvenhoek, ook wel De Kuil genoemd ,wordt al vanaf najaar 2007 gerenoveerd.
foto © paul kriele, 13 februari 2008.
Twee van de zes stucadoors en vloerenleggers aan de schaft in de bouwkeet op het Anna Frankplein.
foto © paul kriele, 31 juli 2008
 

Sedert december 2007 wordt de parkeergarage Wolvenhoek grondig gerenoveerd. Het ijzeren vlechtwerk in de vloeren is gaat roesten, waardoor het beton hier en daar losbrokkelt.  Momenteel worden door Ecoremain uit Capelle aan de IJssel een voor een alle vloeren aangepakt.  
Parkeergarage Wolvenhoek heet in de volksmond 'De Kuil', omdat veertig jaar geleden er een gat op de hoek Wolvenhoek/Waterstraat was ontstaan in het vooruitzicht van de bouw van een Provinciehuis. Maar daartegen kwam weerstand vanwege die kolos midden in de binnenstad en het silhouet van de stad dat daardoor doorbroken zou worden. Bovendien zou de garage het zicht op de St. Jan ontnemen. Die argumenten rezen opnieuw toen voor de locatie Zuidwal/Voldersstraat werd gekozen...
Het was een baanbrekend idee dat architect Maaskant accepteerde, om voor zijn ontwerp tenslotte Zuid te kiezen.

Op deze - door de waterdampen nauwelijks herkenbare situatie - worden de vloeren [met name het ijzervlechtwerk] krachtig schoongespoten om het los gesprongen beton weg te kunnen ruimen.
Clyde [r], die ons een rondleiding gaf, is hier bezig.
 

foto's © paul kriele, 13 februari 2008.

*


Hier zijn de stucadoors/vloerleggers bezig met het aansmeren van de vloeren. De bovenste etages 9 en 11 zijn al klaar. Dit is parkeerlaag 5. 
Eerst is het gewapend -ijzeren- beton dat geroest was, krachtig schoongespoten omdat die roest de vloeren aantastte. Deze vloeren worden opnieuw aangesmeerd. 
Hierboven: de vooraad specie en zand.

 
foto's © paul kriele, 13 februari 2008.
 Terug naar boven