Parkeergarage Wolvenhoek deels klaar...met nieuw systeem.

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2011 | Gewijzigd op: 22-11-2011
Maandag 21 november 2011 is de parkeergarage Wolvenhoek voor het eerst via een nieuw systeem in gebruik genomen.
Er is nieuwe inrij- en uitrij-apparatuur geïnstalleerd  waarbij bij tijdens het inrijden -wanneer men een kaartje heeft getrokken- de nummerplaten worden vastgelegd. Dat maakt dat bij het uitrijden de nummerplaat door het systeem wordt herkend, waardoor de slagboom automatisch opengaat [tenminste als er is afgerekend]. Dat scheelt een handeling voor de automobilist, die geen uitrijkaart hoeft  aan te bieden.

-Links: De nieuwe -meer geautomatiseerde -toegangssystemen van de parkeergarage Wolvenhoek.
-Boven: De ingangparkeergarage Wolvenhoek die ook al in de zomer van 2009 nieuwe vloeren kreeg
, werd nog verder verbeterd.

foto's © paul kriele, 21 november 2011

Weinig voordeel behaald...
Nadeel van deze apparatuur is dat het aanbieden van de pinpas bij inrijden en het betalen met de pinpas bij het uitrijden niet meer mogelijk is.  Dat heeft tot gevolg dat gebruikers van de garage in de rij moeten gaan staan bij de betaalautomaat. Maar daar is de verwerking juist erg traag.
Bijkomend verschijnsel is dat de gratis eerste 30 minunten is  komen te vervallen. Daarvoor in de plaats dient men nu  een euro te betalen. Al met al is de winst die het nieuwe systeem zou hebben op kunnen leveren weer te niet gedaan.

Er is nóg een weg te gaan. In het verbeteren van het fietsklimaat zijn de fietsenstallingen in gemeente handen gekomen. En zijn die stallingen gratis toegankelijk. Maar de parkeergarage Wolvenhoek moet nog aangepast worden. Dat wil zeggen de begane grond en kelder zouden omgebouwd worden tot een -gratis- fietsenstalling. Dat moet dus nog gebeuren.