Opknapbeurt parkeergarage Wolvenhoek

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-02-2008 Sedert december 2007 wordt de parkeergarageWolvenhoek grondig gerenoveerd. Het ijzeren vlechtwerk in de vloeren is gaat roesten, waardoor het beton hier en daar losbrokkelt.  Momenteel worden door Ecoremain uit Capelle aan de IJssel een voor een alle vloeren aangepakt.  
Parkeergarage Wolvenhoek heet in de volksmond 'De Kuil', omdat veertig jaar geleden er een gat op de hoek Wolvenhoek/Waterstraat was ontstaan in het vooruitzicht van de bouw van een Provinciehuis. Maar daar tegen kwam weerstand vanwege die kolos midden in de binnenstad en het silhouet van de stad dat daardoor doorbroken zou worden en bovendien de St. Jan uit beeld nam. Die argumenten rezen opnieuw toen voor de locatie Zuidwal/Voldersstraat werd gekozen...
Het was een baanbrekend idee dat architect Maaskant accepteerde, om voor zijn ontwerp tenslotte Zuid te kiezen.


Op deze - door de waterdampen nauwelijks herkenbare situatie - worden de vloeren [met name het ijzervlechtwerk] krachtig schoongespoten om het los gesprongen beton weg te kunnen ruimen.
Clyde, die ons een rondleiding gaf, is hier bezig. 


foto's © paul kriele, 13 februari 2008.
 
-Hierboven: de vooraad specie en zand.

foto's © paul kriele, 13 februari 2008.
 
Op deze foto's zijn stucadoors/vloerleggers bezig met het aansmeren van de vloeren. De bovenste etages 9 en 11 zijn al klaar. Dit is parkeerlaag 5. 
Eerst is het gewapend -ijzeren- beton dat geroest was, krachtig schoongespoten omdat die roest de vloeren aantastte. Deze vloeren worden opnieuw aangesmeerd. 
Terug naar boven