Nieuw wooncomplex op oud GGD-terrein bij de Rompert

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2019 | Gewijzigd op: 26-11-2019
70 in aanbouw zijnde appartementen aan de Sint Teunislaan worden eind 2020 opgeleverd. Het zijn gasloos en zeer energiezuinig woningen. 

Woensdagmiddag 20 november 2019 gaf wethouder Roy Geers samen met Mohamed Acharki (bestuurder Zayaz) en Marcel Horvers (directeur ontwikkeling Hendriks) het officiële startsein voor de bouw van de appartementen.  De bouw is gelegen op het voormalige GGD -terrein.
Na de verlening van de omgevingsvergunning [september 2019] startte woningcorporatie Zayaz en aannemer Hendriks met de voorbereidende werkzaamheden.
 
.........
-Boven: Zayaz bestuurder Mohamed Acharkli met Marcel Horvers,
 directeur Ontwikkeling bij Hendriks.
-Onder :
Medewerkers van Zayaz
en leden van de Huurdersbelangenvereniging-Zayaz.

Voedselbank
Woensdag 20 november 2019 werd er met  alle betrokken partijen geproost op de start van dit project.
Bij wijze van officiële handeling waren Frans Koeman en Frans Horio namens de Voedselbank ’s-Hertogenbosch uitgenodigd om een cheque ter waarde van € 1.500 in ontvangst te nemen.

Over de appartementen Het nieuwe wooncomplex wordt geheel gasloos en zeer goed geïsoleerd. De appartementen worden verwarmd met behulp van een warmtepomp en een zogenoemde collectieve warmtekoudeopslag. Op het dak komen 3 zonnepanelen per appartement. Er komt ook een WTW-ventilatiesysteem, wat bijdraagt bij aan een prettig binnenklimaat.
Het toevoegen van deze 70 appartementen aan de voorraad sociale huurwoningen is hard nodig. Want de wachtlijsten nemen eerder toe dan af. Samen met de gemeente ’s-Hertogenbosch en andere partners werkt woningcorporatie Zayaz hard om die druk te verminderen. 
Er is  veel interesse voor de appartementen, die begin 2020 in de verhuur gaan.en eind 2020 worden opgeleverd.