Apotheek van den Dries failliet.

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-12-2012 | Gewijzigd op: 28-12-2012
Apotheek Van den Dries op het Emmaplein is vrijdagmiddag 28 december 2012 door de Bossche rechtbank failliet verklaard. Daarmee komt er duidelijkheid waarom Van den Dries vanaf maandag j.l.  wegens'omstandigheden' plotseling gesloten was, zoals Bastion Oranje die dag meldde.
Een curator gaat de eventuele bezittingen onder schuldeisers verdelen.

Het Emmaplein met de voormalige school, waarin rechts naast de ingang, apothkeek Van den Dries sedert 2007 was gevestigd.

foto © paul kriele, 27 december 2012.

Eigenaar Christoph Maes, die al de vorige week  aan de Kwaliteitsapotheek berichtte dat het bedrijfseconomisch niet goed ging, heeft het faillissement zelf aangevraagd.
Maes weet de oorzaak van het faillissement aan de slechte tarieven en de zorgverzekeraars die maar een deel van de kosten vergoeden. Maar een anonieme bron meldt Bastion Oranje dat wanbeheer eerder de oorzaak zal zijn, anders zouden apotheken wel bij bosjes zijn gevallen. Van den Dries is vooralsnog de enige in deze branche, waar over het algemeen apothekers niet te klagen hebben.
zie artikel Van den Dries plotseling gesloten dd. 24 december 2012.

Vorige week heeft Maes aan directeur Sander Sloothaak van de Kwaliteitsapotheek laten weten dat het ‘bedrijfseconomisch niet goed ging’, aldus Sloothaak van de Kwaliteitsapotheek.