Nieuwe indeling voor de warenmarkt vanaf 8-1-2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-01-2020 | Gewijzigd op: 02-01-2020
Bossche warenmarkt 

Het bezoek liep terug
en de marktkooplielden
werden minder plichtsgetrouw.


foto © paul kriele, 12 juli 2017.
......................................................

De Bossche warenmarkt krijgt vanaf 8 januari 2020 een nieuwe indeling. Dat staat in een persbericht dat ook de reden meldt: De markt op woensdag is toe aan vernieuwing! De indeling wordt compact en houdt meer rekening met de looplijnen van bezoekers. De ondernemers met food staan gecentreerd op de Pensmarkt of zoveel mogelijk aaneengesloten. De kramen op de Pensmarkt blijven staan zoals ze staan.
Achterliggende verklaring De warenmarkt heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Minder mensen hebben overdag tijd om de markt te bezoeken door de opkomst van het aantal tweeverdieners en online shoppen. Ook het aantal kooplieden neemt af en er is weinig nieuwe aanwas.
De nieuwe indeling komt tegemoet aan de wensen van de consument. Een compacte warenmarkt zonder gaten.
Nieuwe eindtijd
Bij de nieuwe indeling hoort ook een nieuwe eindtijd. Op verzoek van het merendeel van de kooplieden stopt de warenmarkt op woensdag vanaf 8 januari om 15.00 uur het hele jaar door. Breed aanbod De warenmarkt in de binnenstad op woensdag heeft een breed aanbod in zowel food als non-food. Een divers aanbod van o.a. groenten en fruit, kleding, onder- en beenmode.