160 renners arriveren om 16.00 uur na rit Leuven-Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2014 | Gewijzigd op: 14-04-2014
Rond de klok van 16.00 uur arriveerde de Coureursclub Jeroen Bosch zondagmiddag 13 april 2014 bij het clubhuis van The Dukes op de Limietlaan. 
160 renners waren vanmorgen, na eerst een bustocht Den Bosch-Leuven, rond 11.00 uur in de Bossche zusterstad  vertrokken met  de zegen van de deken van Leuven Ceena en met een uitgeleide door de schepen voor sport Dirk van Gent.

De rit van 155 km verliep vlekkeloos en in mooi weer. Op een valpartijtje na, dat slechs twee 'gewonde' fietsen opleverde, verliep de rit vlekkeloos, zo vertelt Roy Silakus.
In de Limiet laan stond de familie te wachten en renden bij aankomst de kinderen van enkele renners hun papa tegemoet.
Wethouder Jan Hoskam, die de laatste twee uur met de caravaan in de tourleiderswagen meer reed,  sprak  de renners in het clubhuis nog met een persoonlijk getint woordje toe.

Welke bestemming de organisatie van La Tour Fou Pedalant  [LTFP]  volgend jaar in petto heeft , valt nog te bezien.
De naam Le Fou Pedalant verwijst naar de beroemde Bossche wielrenner Gerrit Schulte, die als een dwaas vele wegwedstrijden heeft verreden.

-Boven: Aankomst van 160 renners van de Coureursclub Jeroen Bosch bij het Clubhuis van The Dukes op de Limietlaan, waar onder meer wethouder Jan Hoskam hen verwelkomde.
-Rechts: Kinderen van renners renden hun papa tegemoet
.

foto's © paul kriele, 13 april 2014.