Tweede etappe Vuelta in 2020 in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2018 | Gewijzigd op: 12-12-2018
 In 2020 komt de Vuelta a España  met de tweede etappe naar Den Bosch. Utrcht heeft de start en ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn door Utrecht binnengehaald. In Den Bosch start de tweede etappe, die weer eindigt in Utrecht. De derde etappe trekt door Noord-Brabant met Breda als start -en finishplaats.  De startdatum is nog niet bekend.

-Links  Moment na de ondertekening
van Utrecht als stad van de start en de
ploegentijdrit voor de Vuelta  met
burgemeester Jan Zanen 2e v.l. en
Martijn Hulsteijn. Links de Spaanse
delegatie met Charles Ovaija
en Vuelta directeur Javier Guilén.


foto © ruud voest, 11 december 2018..
 
De gemeente deelt  in een raadsinformatiebrief mnee;
De vuelta 2020  kent een begroting van in totaal € 14 miljoen. Al eerder reserveerden de vijf publieke partners samen € 6,4 miljoen.
Wij [gemeente Den Bosch] draagt een bedrag bij van € 300.000 Dat valt binnen de bestaande budgettaire kaders.
Voor het event is op dit moment een bedrag van € 5,1 miljoen beschikbaar, bestaande uit toegezegde private sponsorbijdragen en te verwachten commerciële inkomsten. Hiermee is bij toewijzing van het evenement ruimschoots voldaan aan de minimale 40 % private financiering die in het haalbaarheidsonderzoek van februari 2018 als ondergrens is benoemd.
Naast de bijdragen van de vijf publieke partners en de private partners wordt er rekening gehouden met een subsidiebijdrage, ter hoogte van € 2,5 miljoen, van het ministerie van VWS.