La Vuelta definitief afgelast

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2020 | Gewijzigd op: 29-04-2020
La Vuelta Hollanda 2020 in Utrecht en de twee etappes in Brabant zjn definitief afgelast.  Dat is besloten na beraad met de partners van dit wielerevenement. Het is ook niet haalbaar deze wielerrondes naar het najaar te verplaatsen.  
De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft al gezegd de Vuelta graag in 2022 naar Nederland te willen halen.

De conclusie heeft 'Den Bosch' de afgelopen weken samen met de betrokken partners van La Vuelta Holanda moeten trekken. Los van de aanhoudende onzekerheid over het kunnen organiseren van grootschalige (internationale) evenementen. Door de Corona  zijn ook tal van achterliggende zoals technische opgaven niet haarbaar.
De Nederlandse organisatie heeft besloten de  energie en het sterke commitment na anderhalf jaar intensief samenwerken vast te houden en samen met publieke en private partners de tijd nemen om de haalbaarheid van een start in 2022 te onderzoeken en af te wegen ten opzichte van een afgelasting.
 
Toelichting op resp. uitleg over de  Vuelta
op 15 augutus 2020 door wethouder
Huib van Olden, die  geassisteerd wordt
door Suzan van Iersel, projectleider Vuelta 2020.
foto's © henk van esch, 14 februari 2020.

Wethouder Van Olden: “La Vuelta is méér dan een top(sport)evenement. Vanaf 29 april vinden er in de aanloop naar de start honderden activiteiten en evenementen plaats in de provincies Utrecht en Brabant. En daarmee is het een evenement voor en door inwoners. Bij de drie dagen La Vuelta in Nederland ligt de nadruk op gezond stedelijk leven en duurzaamheid. Twee thema’s die ook voor ’s-Hertogenbosch hoog op de agenda staan.”

*De plaza's waar feest is en waar de renners langs komen.