Bezoek Vuelta d'Espaņa-deputatie aan Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-02-2022 | Gewijzigd op: 09-02-2022
Dinsdag 8 februari 2022 bezocht een deputatie van de Vuelta d' España Den Bosch De stad behoort tot een van de drie etappeplaatsen  in de Ronde van Spanje,  waarvoor op 19 augustus in Utrecht de  aftrap plaats vindt. Den Bosch is op 10 en Breda op 11 augustus aan de beurt om dit evenement te ontvangen. Daarnaast komt het peloton langs 34 plaatsen die aan dit evenement mee betalen voor wat stadspromotie.
De deputatie staat onder leiding van Charles Ojalvo, mede-directeur van de Vuelta. Gastheren zijn burgemeester Jack Mikkers en de nieuwe directeur van BHIC [rijksarchief in Citadel] Jan Kriek.
De Citadel werd niet voor niets gekozen omdat het fort een rol speelde in de Tachtigjarige oorlog. [1568-1648] Het fort ook wel de Papenbril genaamd, werd gebouwd om de Bosschenaren in de gaten te kunnen houden. In augustus vormt het fort het decor voor de start van de tweede etappe, die over 7,5 km door de binnenstad waaronder de kermis..] trekt.
  Mikkers wil met de komst van de  Vuelta de Bosschenaren  hun Spaans gevoel voor een dag terug geven..
-Hierboven: Groepsfoto's van de gastheren: burgemeester Jack Mikkers [middenin] en BHIC-directeur Jan Kriek in rood jack er naast.
Links kabinetchef Jan de Wit. Naast hem Corné Groenen van Sport en Bewegen van de gemeente en rechts  mede directeur van de Vuelta Charles Ojalvo.
Op de foto's hieronder impressie van het bezoek.

foto's © henk van esch, 8 februari 2022.