Zaterdag 20 augustus 2022: de stad één grote kermis

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2022 | Gewijzigd op: 21-08-2022
Indrukken van de Vuelta   [Daaronder kermisdrukte in de stad]
 
Toegestroomd publiek kort na het vertrek vanaf de Citadel: Vóór en op de Orthenburg.
Hieronder en langs het kanaal, 

foto' s © peter kriele, 20 augustus 2022.
o

De stad één grote kermis...

Voor kinderen in opvanglocaties en die van Huize Meerwijk en in enkele noodopvangen [Nuland en Vinkel] deelt de gemeente dit jaar 2500 muntjes uit. Daar kunnen ze mee naar de attracties: eentje voor de kleinere en 2 muntjes voor de grotere attracties.

Bericht van 20 augustus 2022: De stad één grote kermis
Zaterdag 20 augustus 2022,  de dag van de tweede etappe van de Spaanse wielerronde de Vuelta, was de binnenstad één grote kermis. Ook het door de kermis aangetrokken publiek maakte er een haast buitenlandse ogende zomerse dag van. 
De winkels tenminste die open waren, deden goede zaken en uiteraard nog beter de ijssalons en horecazaken waarvoor men in de rij stond.
De terrassen zaten overvol. De politie schat dat tussen de 20.000-30.000 mensen door de Spaanse wielerronde die middag naar de stad waren gekomen.
......
..................................
Drukte bij ijssalon Vogel in de Kerkstraat, maar eigenlijk in de gehele  binnenstad. foto's © paul kriele, 20 augustsu 2022.
 
Uitertaard trokken de honderden toeschouwers die langs de route hadden gestaan [tenminste in de binnenstad], na de tweede etappe gezien te hebben, de winkelstraten in en de kermispleinen op.
...............................
-Boven: De 80 meter hoge zweefmolen 'Áround the world XXL' op de Markt had veel aftrek.  
-Onder: Het Vuelta feestplein in de Prins Bernhardstraat had speciale  attracties voor de jeud: graffiy [ism Kings of Colors] en trommelen.
 
foto's © paul kriele, 20 augustus 2022.


 

Terug naar boven