John de Bever en Imca Marina als apotheose op het festivalplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2022 | Gewijzigd op: 21-08-2022
Festivalplein: het  programma sloot af  met Rooie Rico, John de Bever en Imca Marina
 
.........
Het Festivalpllein met tot slot optredens van John de Bever en Imca Marina.
Hieronder: Imca Marina [82 jaar] zojuist aangekomen met  haar chauffeur op het festivalplein in de Prins Bernhardstraat. 

foto's © paul kriele, 20 augustus 2022.
.........

Op zaterdag 20 augustus 2022, de dag van de Spaanse wielrronde de Vuelta, was het Prins Bernhardplein omgedoopt tot festivalplein. Daar traden ’s avonds Rooie Rico, John de Bever en Imca Marina op. De artiesten -met name de Berlicummer John de Bever -wist het publiek een paar honderd man/vrouw, zo op te zwepen dat op een gegeven moment 20-30 man het podium hadden ingenomen. Voor John de Bever was dat geen punt. Voor de beveiligers wel. Alcohol was daar verboden.
John zong onder meer zijn bekendste liedjes ’Jij krijgt de lach niet van mijn gezicht’ en het nummer dat hij met Corry Konings [dat werd vandaag een figurant uit het publiek] zingt: ‘Een vriend voor het leven’. De Bever vroeg steeds herhalend op hem te stemmen bij de 4e ronde voor de  Gouden Televizierring-verkiezingen. 
Imca Marina, wist in de krap 30 minuten ook goed met het publiek om te gaan. Ook de 82-jarige Imca haalde af en toe een figurant op het podium om de mannelijke duostem, die zij anders gewoon naast zich heeft, op te vullen. 'Gewoon steeds maar rabarber rabarber met je lippen bewegen. Dat merkt toch niemand,' zei Imca Marina aanmoedigend.  
Presentator van dit festvial was Paul Hilgers, een zoveelste perfecte bijrol van deze ambtenaar die gekleed ging in een prachtig rood costuum.
..........................
De jeugd haalt  hier en daar de plastic glazen op en krijgen daar  1 euro statiegeld voor terug . Hier staat een groepje kinderen hun dagopbrengst te tellen...Gezien de briefjes die ze elke keer uit hun broekzakken halen, loopt dat in de papieren.
foto © paul kriele,  20 augustus 2022.