Plaquette ter ere van wielrenner Gerrit Schulte

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2009

Hierboven: Karrenstraat 28-30, voorheen de Karrenbar en tegenwoordig een Grandcafé van Jan Schulte, waar zondag 6 september 2009 een plaquette wordt onthuld.
Links:  De afsluiting van het wielerevenement de '10.000 van de Elysées des Chaveliers' in Plaats Royal in de Ridderstraat en  in ...
 Café La la la, voorheen eetcafé  De Buuren en vroeger Café De Sport van Gerrit Schulte op zondag 27 september 2009.

foto's  © paul kriele,14 februari 2002 [boven] en 14 november 2008 [l-onder] en 25 mei 2002 [L boven].

De Coureurs Club Jeroen Bosch, die vorig jaar naar Trier fietste, doet dit jaar de zusterstad  Leuven aan.
Het vertrek is op 4 september 2009 vanaf  Plaats Royaal. Op  zaterdag worden de wielrenners in Leuven onthaald.
Op zondag 6 september, wanneer zij  aan de terugtocht. beginnen, vindt er in Leuven in de vroege ochtend eerst nog een 'Gerrit Schulte Classic 2009 plaats op het parcours Jef Scherens [ook een wielerkampioen]  tezamen met twee Vlaamse Wielerclubs.
Een historisch moment van dit wielerevenement is de onthulling van een plaquette ter ere van Gerrit Schulte door diens weduwe Toos  Schulte-van der Kley. De plaquette bevindt zich op de gevel van café Carras in de Karrenstraat die eigendom is van Schultes zoon Jan.
 Medewerking aan deze historische gebeurtenis geeft de Werkgroep van de 'Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch' Het Kleine Monument'. Voorzitter Nort Lammers zal die middag een korte voordracht houden over het monument Karrenstraat.
28-30 dat vroeger bekend stond als 'de Karrenbar'.

In de maand september  2009 verrijden  de Coureurs van Jeroen Bosch een sponsorrit van 10.000 km  ten bate van het Waalwijkse hospice Francinus deWind waarvan op 27 september 2009 de feestelijke afsluiting plaatsvindt in Plaats Royal en café Lalala  in de Ridderstraat.