Impressie onthulling plaquette Gerrit Schulte

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2009 | Gewijzigd op: 20-03-2010

 
Aankomst van de renners Coureursclub Jeroen Bosch uit Leuven. foto © nico bosters, 6 september 2009.  De weduwe Schulte-van der Kley met ioud-wielrenner Peter Post en de Jeroen Boschcoureurs.
 
De plaquette hangt nog verscholen achter een sportshirt aan de zijgevel van Grand Café Carras in de Karrenstraat. Gelach rond het passen van de t-shirts met Peter Post [l] en burgemeester Rombouts [r.]
foto's © nico bosters, 6 september 2009.


 
Vlnr.: Nort Lammers, voorzitter van de Werkgroep 'Het Kleine Monument', NN en Peter Post, burgemeester Rombouts en de weduwe Schulte. Burgemeester Rombouts ontvangt uit erkenning een coureursshirt.
foto's © nico bosters, 6 september 2009.
   
  Links de weduwe Schulte met rechts Peter Post en middenin Jan Schulte  van  Carras in de Karrenstraat, ooit de Karrenbar, tegenwoordig grand café van Jan Schulte.  Precies oo de hoek [in het midden van de foto] bevindt zich de plaquette.De metalen plaquette ter ere aan  de Bossche wielrenner Gerrit Schulte.

foto's © nico bosters [l] en  paul kriele [boven], 6 september 2009.


Vanmiddag zondag 6 september 2009, wordt aan de gevel van café/restaurant Carras in de Karrenstraat een metalen plaquette onthuld. Het is een eerbetoon aan Gerrit Schulte. De plaquette vermeldt alle wielerverdiensten uit de jaren eind 40/ 50 van deze 'Le fou pédalant', zoals zijn bijnaam was.
De plaquette, die door diens weduwe Toos Schulte-van der Kley wordt onthuld, is mede een initiatief van de Werkgroep van de 'Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch' Het Kleine Monument. Het café in de Karrenstraat is eigendom van Schultes zoon Jan.
Daaraan voorafgaand heeft de Coureurs Club Jeroen Bosch, die vorig jaar naar Trier fietste, de zusterstad Leuven aangedaan. De coureurs zijn op 4 september 2009 vanaf Plaats Royaal vertrokken en keren vandaag -zondag 6 september 2009, terug  na in Leuven nog een 'Gerrit Schulte Classic 2009 te hebben verreden.

Eind deze maand september 2009 verrijden de Coureurs van Jeroen Bosch een sponsorrit van 10.000 km ten bate van het Waalwijkse hospice Francinus deWind waarvan op 27 september 2009 de feestelijke afsluiting plaatsvindt in Plaats Royal en café Lalala in de Ridderstraat.


Terug naar boven