Impressie toertochtnaar TourdeFrancestad Rotterdam

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2010 | Gewijzigd op: 20-03-2010
Onder dit artikel de fotoreportage van marc venrooij, dd. 20 maart 2010/10-11.30 uur
Vanmorgen zaterdag 20 maart 2010 geeft burgemeester Rombouts op een miezerige Parade het startschot van een toertocht naar Rotterdam, gedoopt als de Tour Pédalant, de tocht van de dwaas, afgeleid van de bijnaam van Gerrit Schulte. 
Op 3 juli 2010 wordt in de Maasstad de proloog van de Tour de France gehouden.
Wielerfanaat Rombouts, burgemeester van de stad waar in1996 eenzelfde proloog plaatsvond, regelde deze steunrit om de stad een steuntje in de rug te geven en de Tourvlag over te dragen.


Enkele wielerclubs [Gerrit Schulte en de Coureursclub Jeroen Bosch] met in totaal 200 renners vertrokken vanaf de Parade. In het Rotterdamse  stadhuis wordt aan de loco-burgemeester [Aboutaleb is verhinderd] een vlag met de logo's van Den Bosch en Rotterdam aangeboden. Antwan Hoedemakers van Artishock heeft de vlag ontworpen. Hoofd Sport en Recreatie van de gemeente, Corniel Groenen, treedt op de Coolsingel dan als Bossche ambassadeur op. 

Links- boven: De Coureursclub Jeroen  Bosch vlak bij hun honk Café De Unie op het Kardinaal van Rossumplein.
foto © jeroen boch 25 januari 2009.
-Boven: De club renners van de gemeente Den Bosch.
foto © paul kriele, 24 juni 2009.
-Links: gelach om het  passen van de t-shirts met Peter Post [l] en burgemeester Rombouts [r].
foto © nico bosters, 6 september 2009.

Aan de tocht  van 111 kilometer doen ook een aantal prominenten mee, onder wie tv-presentator Wielfried de Jong en de oud-wielrenners Richard Groenendaal, Michael Boogerd, Piet van Katwijk en Cees Bal.  Rini Wagtmans zal als koersdirecteur optreden. De renners worden rond een uur of 2 in Rotterdam verwacht.

Impressie van het vertrek vanaf de Parade  van Bossche wielerclubs naar Rotterdam/ 20 maart 2010

Aan de tocht van 111 kilometer doen ook een aantal prominenten mee, onder wie tv-presentator Wielfried de Jong en de oud-wielrenners Richard Groenendaal, Michael Boogerd [de middelste van de drie], Piet van Katwijk en Cees Bal. Rini Wagtmans zal als koersdirecteur optreden Rombouts gaf als [promotie-]cadeau de Bossche Koekwaus mee, een begrip in het jaar waarin Den Bosch 'Hoofdstad van de Smaak is'.
Rombouts [midden] toont trots de vlag met de wapens van de stad en van Rotterdam die cadeau wordt gedaan en wordt aangeboden door Corniel Groenen van de gemeente. De weduwe Toos Schulte-van der Kley wordt hier onderscheiden. Zij staat nog vaak als de weduwe van de 'Dwaze renner ' [Le Fou Pedalante'] in de schijnwerpers.
fo
to's © marc venrooij, 20 maart 2010.


Voor het vertrek worden de renners en hun fietsen nog gezegend door plebaan Geert Jan van Rossem.
Op de achtergrond vlnr.: Rini Wagtmans [koersdirecteur] burgemeester Rombouts en Toos Schulte.
Wilfried de Jong neemt de gelegenheid te baat reclame te maken voor zijn programma 'Holland Sport', dat binnenkort in de Verkadefabriek wordt opgenomen.
Het vertrek:
Rombouts en de weduwe Schulte knippen het lint door.
Rechts boven:  de Bossche pers in actie..
Rechts: Koersdirecteur Rini Wagtmans vlagt af.

foto's  © marc venrooij, 20 maart 2010.

BN-er Wilfried de Jong, staand naast plebaan Van Rossem, vertelde het publiek voor de start dat de renners logeerden in motel Möwenpick. 'Dat is een vies woord, zeker als je hier zo naast de Sint Jan staat... Dat mag je dus nu niet meer uitspreken,' zei de tv-ster. 'We hebben goed geslapen, niet gedronken, maar wel veel spaghettti gegeten gisterenavond.'


Terug naar boven