ReŁnie Tour de France met wieler trofeeŽn

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-11-2003 Maandag 24 november 2003 komen oud-TourdeFrancerenners voor een reünie naar Den Bosch. Onder hen zijn de beroemde Nederlandse TourdeFrance wielrenners onder wie Joop Zoetemelk en Jan Janssen en de internationale deelnemers: Gerrie Kneteman, Peter Post, Fedor den Hertog en Steven Rooks. Ook verslaggever Martin Smeets, TourdeFrancevoorzitter Jean-Marie Leblanc en oud-commissaris der Koningin Dries van Agt zullen bij de ontvangst in het stadhuis en in de Orangerie aanwezig zijn.

Lubberdng [m,] die in 1964 en 1965 de Tour reed.
Links: nog net zichtbaar, mevrouw Toos Schulte-van der Kley, de weduwe van Gerrit Schulte.
Nog eens poserend: Toos Schulte -van der Kley [l], oud wethouder voor sportzaken Guus Paanakker en rechts de dochter van het echtpaar Schulte-van der Kley.
 
Nogmaals Henk Lubberding[l].
foto's © paul kriele, 24 november 2003.
vlnr: Jos Lemmerting[l],Frits Piraar[m] en Theo de Rooij [r] de persoon rechts is mij onbekend.

De foto's van de Markt voor het stadhuis, waar al vroegtijdig het publiek stond samengedromd, zijn weggehaald.
Daarbinnen gebeurde - maandagmiddag 24 november 2003- de ontmoeting van de oud-Tour de Francerenners. Voor het bordes waren voor vieren al enkele tientallen mensen samengedromd, terwijl de gasten nog aan een hapje hapten en van een borrel nipten.
De bijeenkomst, waar vele coryfeeën acte de présence gaven, stond in het teken van honderd jaar Tour de France.

Ook enkele Zwarte Pieten bezochten de reünie Guus Paanakker [l] en rechts- net zichtbaar -zaken/schoenenman Wim van Drunen. Jan Janssen [m], Tour de France- winnaar.

Vele coryfeeën gaven acte de présence bij deze- voor velen- hernieuwde kennismaking in het stadhuis, die ter gelegenheid van honderd jaar Tour de France was georganiseerd.
Directeur van de Tour- Jean Marie LeBlanc ontving van de gemeente Den Bosch een sportieve eigentijdse 'opa fiets'.
Den Bosch stond weer even op de kaart. Maar ook Valkenburg en Groningen lieten zich zien De burgemeesters van deze gemeenten waren op het spektakel afgekomen aangezien ze zich als kandidaat voor de start van een van de komende de Tour de Frances hebben aangediend.

Nog eens Jos Suijkerbuijk en daarachter Arie den Hartog [m] en Gerard Vianen[*1959], die acht maal deelnemer was.
foto's © paul kriele, 24 november 2003.
 Recht: de 74-jarige Jos Suijkerbuijk [r] uit Breda in 1953 en in 1954 deelnemer aan de Tour. Jos won in 1953 het Ploegenklassement. Op de achtergrond nog net zichtbaar Gerard Vianen [*1959] uit Kockengen en Arie den Hartog [r]. 
 

Organisator Hans van Schaik, Mechtild Stultjens en mecenas Wim van Drunen voorspellen voorlopig door geldgebrek geen nieuwe Tour de France, maar volgend jaar start Olympia’s Ronde van Nederland wel in Den Bosch. Hoewel de reünie besloten is vindt tussen 16.00 –18.00 uur vanaf het stadhuisbordes, w aar de renners aankomen, een publieksprogramma plaats.

NOS-sportverslaggever en Tourkenner Mart Smeets [m].
Een van de oudere deelnemers van kort na de oorlog, de 84-jarige Sjefke Jansen uit Elsoo.
foto's © paul kriele, 24 november 2003.Terug naar boven