Van Deursen meer naar projectontwikkeling

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-08-2008 | Gewijzigd op: 09-02-2013
Bericht 6 november 2011.
De kledingwinkelketen van Shoeby Shop bestaat  30 jaar. De start lag in n1981 aan de Graafseweg. De keuze voor een winkelvestiging is nog steeds 'kleinere' winkelconcentraties,  zoals de Heltheuvel of de Rompertpassage.
 Intussen zijn er 225 Shoeby Shop winkels en en 80 meer op jeans gerichte zaken onder de naam Lakeside. Het Bossche concern voert overigens alleen maar eigen merken.  
De bijna 50 jarige John van Deursen [*1962] en diens 50 jarige echtgenote Mieke hebben in 1981 de grondslag gelegd voor deze modeketen. Mieke staat aan het hoofd van de kledingtak enJohn laat zich meer in met Intervesta, de onroerend goedonderneming.
John van Deursen tijdens carnaval 2013 in Plaats Royal.

De Van Deursens   bericht van 5 augustus 2008
Van Deursen is een opkomende naam op gebied van de projectontwikkeling onder de naam Intervesta.
Op diverse winkelruiten in de stad hangt al een affiche van Intervesta waaronder eigenaar John van Deursen zaken doet.
In sommige gevallen, zoals bij de ontwikkeling van het complex tussen de Verwersstraat/Lange Putstraat/Parade gaat Van Deursen samen met Geoffrey Groenewoud.

De Drie Hamerkens op Hinthamerstraat 57. Vroeger was het een snoepwinkel,maar sedert de jaren 70 is het een restaurant. Het werd als eerste door Wil Leenaerts daartoe verbouwd. Ook Henny Adriaans heeft het even in bezit gehad. Maar de horecabestemming is van het pand gehaald. 
Het pandje is in in 2007 in eigendom gekomen van John van Deursen
.
foto © paul kriele, 22 januari 2006
Orthenstraat 6 dat vroeger de schoenreparateur Assman was en later een computerzaak. Vorig jaar werd het door krakers omgebouwd tot inofcentrum.

foto © paul kriele, 10 juli 2008.


Op panden in de Orthenstraat 6 [voomalige computerwinkel en kraakpand] en daartegenover op nummer 7 [voormalige kledingwinkel] zijn van Intervesta evenals De Drie Hamerkens op de Hinthamerpromenade.

Van Deursen is een geslacht van kooplieden. Opa van Deursen ging met dekens langs de deur en ook vader Van Deursen trok als koopman door de straat met tapijten over zijn schouders.
Vader Van Deursen* had 12 kinderen, van wie dochter Manda in de Oosterplas verdronk. Een van diens zonen werd in de jaren 80 in de Vughterstraat vanuit een auto neergeschoten.
De oudste zoon Tommy zette het vak van vader voort. Tommy is de eigenaar van Tapijthandel en vloerbedekkingsbedrijf op de Oude Vlijmenseweg.

*Vader Van Deursen
John's vader stamt uit een familie van landbouwers die hun oorsprong vonden in de Peel.
Mede door het groot aantal kinderen dat Van Deursen senior bezat, kocht hij een groot huis aan de Graafseweg.

'De rooie Johnny' [*1962] ging in de markthandel. John begon in de jaren 70 met de verkoop van spijkerbroeken, zoals dat toen nog heette. Daaruit is het winkelbedrijf Shoeby Shop voortgekomen met onder meer een zaak Jeans Center op de hoek Hinthamerpromenade/Gasthuisstraat. Ook voert Shoeby Shop eigen kledingmerken met namen afgeleid van zijn kinderen zoals Jill en Mitch. Johns echtgenote Mieke vanDeursen  [*1964] zwaaide de scepter bij deze modeketen.
Shoeby Shop, dat aanvankelijk Shoeby Fashion heette, voert de merken Canoe Jeans, Street One en Vera Moda die veelal in Turkije en Azië worden geproduceerd.
De eerste echte winkel die Mieke in 1981 opende, zat op de Graafseweg.

De magazijnen van deze- inmiddels tot concern uitgegroeide- onderneming staan in Nieuwkuijk.  Het hoofdkantoor van het 30-jarig bedrijf, dat rond de 250 werknemers telt,  zit in Rosmalen aan de Heer en Beekstraat.
Mieke deed van lieverlee het beheer van de modeketen, die momenteel rond de 100 vestigingen omvat en merendeels op franchisebasis opereert, over aan de indertijd aangestelde directeur Joeri Hilte.
Zelf ging zij zich meer op het onroerend goed richten. Het 25-jarig bestaan van Shoeby Shops werd in het najaar van 2006 gevierd.

Johny en Mieke wonen in de villa van voorheen 'de ouwe De Greef' op de Graafsebaan over voorbij Het  Wapen van Rosmalen.
Vorig jaar 2007 kocht hij wijnhandel Verlinden aan op het landgoed Zuiderbosch in Hintham. Daar kreeg Verlinden geen medewerking van de gemeente Den Bosch om uit te breiden en vertrok naar Vlijmen.

Bouwplan hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart
Hoek Van Berckelstraat Zuid-Willemsvaart.

foto © gerard monté, 15  maart 2003.
De rij winkels aan de Van Berckelstraat met achterin de voormalige  Bakkerij van  Van Riel.
foto © frank damen, 3 april 2004.


Van Deursen is ook nog enige tijd eigenaar geweest van projectontwikkeling Murphy's voortgekomen uit Van Deursen Properties en die weer uit Van Deursen Beheer.
In de ontwikkeling van de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart lichtte Van Deursen al in september 2003 aan  Bastion Oranje een nieuwbouwplan met vijf verdiepingen en drie winkels toe.
In juni 2006 kreeg Van Deursen  van de gemeente [Welstand] toestemming voor die nieuwbouw met 37 appartementen, een plan dat hij tezamen met  Novaform wilde ontwikkelen. Van Deursen sprak van'.. een passend en sociaal toegemeten nieuwbouw'.
Het ging om de plek van de voormalige broodfabriek [nrs.2-10], waartoe ook de voormalige bakkerij van Van Riel aan de Van Berckelstraat behoorde.  Met Novaform werd in juni 2007 door de gemeente een overeenkomst afgesloten waarbij het aantal flats werd opgevoerd naar 39 ipv 37. Dat was om de kosten en de baten beter in verhouding te krijgen.
De buurt [Van Kasterenwal] maakte bezwaar tegen de hoogte van het complex en het tegenhouden van de zon[Van Berckelstraat-Oostzijde]. Ook de toegang tot de parkeerkelder, die onder het nieuwe complex kwam te liggen, riep reacties van gevreesde overlast op. Bij het plan verviel de achteruitgang via het 1e Van Kasterenstraatje, die in de tijd ten behoeve van  Bakker Van Riel was vastgelegd.

Onduidelijk was het wisselend beheer over dit plan. Aanvankelijk [2005] was de stijgende Turske ster op gebied van projectontwikkeling -Torunogullari- eigenaar van de serie huizen aan de Westzijde van de straat.
Torunogullari verkocht het onroerendgoed aan Van Deursen. Tussentijds kwam ook nog Rens den Otter vwb de zuidleijke hoek met de Zuid-Willemsvaart  in beeld. Den Otter heeft zijn aandeel  weer terugverkocht aan Van Deursen.

Meer over eertijds aangekocht pand VGZ Nieuwstraat 77

Terug naar boven